Bøsser skal lære at slå på tæven
AppleMark
Vend aldrig bare den anden kind til. Det er budskabet fra gruppen Queer Jihad til de homoseksuelle, som bliver udsat for voldelige overfald - de såkaldte Hate Crimes.

Ifølge iagttagere er antallet af Hate Crimes stigende, og derfor opfordrer gruppen Queer Jihad i det københavnske undergrundsblad Queer Power til at slå igen, når man som bøsse eller lesbisk bliver overfaldet.

- Tidligere har mange bare accepteret, at sådan er det at være bøsse, men man skal være opmærksom på at muligheden for slå igen er der, siger Queer Jihad ifølge P4 København.

Guide til selvforsvar

Bladet bringer ligefrem en guide til selvforsvar, som blandt andet foreslår, at man bruger ting i de umiddelbare omgivelser som våben - det kan være ting, man har i tasken eller lommen eller et bælte, som for eksempel kan bruges som pisk, står der i bladet.

Queer Jihad lægger dog vægt på, at de ikke opfordrer til selvtægt eller vold.

- Men vi udfordrer den vold, der allerede eksisterer. Det er ikke os, der optrapper noget ved at forsvare os mod den, lyder det i bladet.

Seks måneder for vold

Der er for nylig faldet dom i den første danske retssag om Hate Crime. En mand fik seks måneders ubetinget fængsel for at overfalde to bøsser på Strøget i København.

Til juni åbner Københavns Kommune en særlig hjemmeside, hvor Hate Crimes kan anmeldes.