Aftale mellem kommune og OB i orden Jura ¿ Lejeaftalen om Odense Stadion er o.k. Det fastslår tilsynsmyndighed efter at have gransket juraen på baggrund af klage fra en B1913-fan

Det var helt lovligt, da kommunen tilbage i 2004 lavede en salgs- og lejeaftale med Odense Boldklub om Odense Stadion.

Den konklusion er tilsynsmyndigheden Statsforvaltningen Syddanmark nået frem til efter at have gransket juraen i aftalen om det kommunale stadion.

Kontrakten mellem OB og kommunen betyder, at fodboldklubben med lejeaftalen har førsteretten til brug af stadion frem til udgangen af 2033.

OB, nu Odense Sport & Event, har forpagtningen på stadion og det sidste ord, når det handler om at sælge reklameplads. Desuden købte OB hovedtribunen på stadion og har siden bygget en helt ny en af slagsen.

Allerede inden aftalen var skrevet under og godkendt i Odense Byråd, stødte den på massiv modstand flere steder i det odenseanske fodboldmiljø. Især folk omkring divisionsklubben B1913 var utilfredse med kontrakten.

»Dybt forundret«

Således var det en tilhænger fra årstalsklubben, der bad tilsynsmyndighederne vurdere sagen.

»Jeg er forundret over, at Odense Kommune kan forære byens stadion væk til en fodboldklub og derved give en indirekte støtte til en fodboldklub på rundt regnet 260 millioner kroner,« hed det blandt andet i klagen.

Klageren slog desuden fast, af aftalen stred mod hans opfattelse af demokrati og lighed for loven.

Men efter en sagsbehandling på ikke mindre end tre år er tilsynsmyndigheden altså nået frem til, at der ikke er det mindste at udsætte på aftalen.

Rådmand Jane Jegind (V) glæder sig over, at tilsynsmyndigheden har godkendt aftalen.

»Vi søgte juridisk bistand, inden vi lavede aftalen. Og det har hele tiden været Odense Kommunes opfattelse, at aftalen holder sig indenfor reglerne.«

Hos Odense Sport & Event overrasker det ikke, at der nu er sagt god for juraen.

»Men jeg har svært ved at forstå, hvordan det kan tage tre år at behandle klagesagen,« konstaterer OSE s administrerende direktør, Thomas Christensen.

Direktøren er nok en af dem, der kender aftalen allerbedst. Da kontrakten blev indgået tilbage i 2004, var han fritidschef i Odense Kommune. Et stykke tid senere skiftede han til sit nuværende job.