DF støtter sammenligning af tørklæde og nazikors
Muslimske kvinders tørklæder er "militante og totalitære symboler", hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti, der bakker op om indfødsretsordfører Søren Krarups sammenligning af tørklædet med hagekorset.

Læs også:
Krarup sammenligner tørklæde med nazi-symbol

Skrevet i samarbejde med Knud Brix, knbr@avisen.dk 

Søren Krarup står ikke alene.

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører får opbakning fra sit parti til sammenligningen af muslimske kvinders tørklæde med nazisternes hagekors.

I en pressemeddelelse fra partiet kaldes muslimske kvinders tørklæder for "militante og totalitære symboler". 

- Søren Krarup bekræfter, at den muslimske indhylning af kvinder har fællestræk med andre totalitære symboler. Dansk Folkeparti pointerer, at dette ikke er en kritik af den enkelte kvinde, som måtte bære hovedtørklæde, men en generel kritik af islams indhylning af kvinder, hedder det i pressemeddelelsen.

Søren Krarup har blandt andet benyttet sammenligningen over for Politiken.dk. Her sagde han:

 

- For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som Islams tørklæde. Tørklædet symboliserer en totalitær ideologis krav om, at alle der ikke deler dens synspunkter og holdninger, er vantro, og de bør rettelig omvende sig, og hvis de ikke vil det, så de skal udryddes.

 

Søren Krarups udmelding kommer i kølvandet på debatten om politikeren Asmaa Abdol-Hamid, der stiller op til Folketinget for Enhedslisten. Hun har erklæret, at hun vil bære sit tørklæde i Folketinget, hvis hun bliver valgt ind. En udmelding, der også vækker harme i resten af Dansk Folkeparti.

- Når en fremtrædende islamist som Asmaa Abdol-Hamid ønsker at indtage Folketingets talerstol iført det islamiske tørklæde, er signalet klart: Adskillelsen mellem lovgivning og religion bør i hendes optik ophøre. Det vil helt givet blive betragtet som en sejr i de fremgangsrige islamistiske miljøer, at vestlige parlamenter tillader islamister at optræde med deres symboler fra den lovgivende forsamlings talerstol, skriver partiet i pressemeddelelsen.

Stort set alle Folketingets partier har taget afstand fra Søren Krarups udmelding. Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) siger til politiken.dk, at hun er "ikke deler synspunktet og den generelle sammenligning", men siger videre, at Krarup har ytringsfrihed til at sige, hvad han vil.