Ung århusianer bygger kæmpe diskotek i Bulgarien
AppleMark
Den tidligere rejseguide Jesper Grove Bang fra Århus bygger i øjeblikket et diskotek til 2000 gæster i danskernes nye ferieparadis, Sunny Beach i Bulgarien.

Et diskotek med plads til 2000 hujende gæster, seks barer og et stort dansegulv. Det er ingredienserne i den cocktail, som er ved at blive mikset færdig i ferieparadiset Sunny Beach i Bulgarien. Bag baren står 27-årige Jesper Grove Bang, der sammen med sin kompagnon Søren Kjellerup Jensen er i gang med at opføre diskoteket Den Glade Viking .

De to venner har siden sensommeren syslet med projektet, og målet er, at diskoteket bliver indviet 2. juni.

»Vi tror på, at vores koncept kan udkonkurrere de andre diskoteker i Sunny Beach. Vi har oplevet, at det kan tage op til 15 minutter fra man har bestilt sin øl, til den rent faktisk bliver serveret,« siger Jesper Grove Bang.

Iværksætteren fortæller, at konceptet er meget enkelt og handler om, at gæsterne får en høj service, og derfor er både bar- og sikkerhedspersonalet fra Skandinavien.

Svære arbejdsbetingelser

Rejsen mod målet har været fyldt med forhindringer for de to idémagere bag projektet, for arbejdsbetingelserne i Bulgarien er noget anderledes end i Danmark. Jesper Grove Bang fortæller, at selvom man har en underskrevet kontrakt på plads, kan samarbejdspartnere og leverandører stadig godt tage røven på en:

»Vi havde et eksempel med en leverandør af et bestemt sprutmærke, som vi lavede en eksklusivaftale med. Men der gik ikke lang tid før alle de andre barer også serverede sprutten. Det er en jungle på det plan.«

Pengene til at rejse projektet kommer blandt andet fra de to iværksætteres Bulgarien-eventyr sidste år, hvor de med succes åbnede en bar i Golden Sands to timers kørsel fra Sunny Beach. Desuden har drengene allieret sig med en investor for få råd til at bygge diskoteket.

Designer selv

Jesper Grove Bang er glad for, at de har fået muligheden for at designe deres helt eget diskotek, og selvom alt det indvendige slet ikke er færdigt, er han sikker på, at de nok skal nå det.

»Hvis en dansk håndværker ser, hvor langt vi er nu, ville han sige: det når I aldrig , men der arbejder 100 mand dag og nat,« siger han, mens han grinende slår fast, at selvom det er Bulgarien, så er det ikke de samme 100 mænd, der arbejder dag og nat.

Jesper Grove Bang nyder at se diskoteket tage form.

»Når jeg står op om morgenen, føler jeg mig som verdens lykkeligste mand. Jeg lever drømmen ud,« siger han.