Rudy Frederiksen dømt - men fri
30 dages fængsel til den tidligere chatkonsulent - men de er allerede afsonet.

Skrevet i samarbejde med Ellen Stampe, elst@avisen.dk

Den tidligere chatkonsulent Rudy Frederiksen blev mandag ved retten i Herning idømt 30 dages ubetinget fængsel, men han kunne alligevel forlade retten som en fri mand, da han allerede har afsonet straffen, mens han sad varetægtsfængslet.

58-årige Rudy Frederiksen blev dømt for at have sendt et billede og seks videoklip af unge piger videre til en journalist fra TV 2 programmet Operation X . 

Dommen var et eklatant nederlag for politi og anklagemyndighed, der gik efter en længere frihedsstraf til Rudy Frederiksen. 

Den tidligere chatkonsulent skyndte sig efter dommen ud af rettens bagindgang - han hvde tilsyneladende ikke lyst til at møde offentligheden, hvor han har været lagt for had, sinden TV 2-programmet Operation X afslørede ham i at lokke unge piger til sex og til at posere foran hans kamera.

Men selv om det ifølge dommeren var amoralsk, er det ikke samme som, at Rudy Frederiksen forbrød  sig mod lovens bogstav, understregede dommeren ved retten i Herning:

- Man skal ikke straffes for at opføre sig amoraks. Man skal passe på med at dømme folk på forhånd, for det er ikke altid, at deres handlinger er ulovlige, lød det fra dommeren under domsafsigelsen.

Både forsvarer og anklager vil nu nærstudere dommen for at finde ud af, om den skal ankes.