Homopris til Lone Dybkjær
Kamp for ligestilling - også for bøsser og lesbiske - sikrer Lone Dybkjær prisen som Årets Politiker .

Det radikale folketingsmedlem Lone Dybkjær modtager lørdag prisen som Årets Politiker af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Begrundelsen er, at Lone Dybkjær kæmper for ligestilling for alle – også homo- og biseksuelle, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig stolt og glad for prisen. Jeg håber, at begivenheden kan skabe opmærksomhed om det grelle faktum, at vi stadig har forskelsbehandling af homoseksuelle i den danske lovgivning. Hvad værre er, at der stadig er så mange folketingspolitikere, der mener, at denne forskelsbehandling er i orden. I mine øjne skal Danmark igen være et foregangsland, der viser, at der er plads til andre familieformer end den klassiske, udtaler Lone Dybkjær i samme pressemeddelelse.

Landsforeningen for Bøsse og Lesbiske fremhæver Lone Dybkjærs arbejde for at gøre ægteskabslovgivningen ens for alle – uanset seksualitet. En lovændring, der vil give homoseksuelle adgang til kirkelige vielser og mulighed for adoption på lige fod med heteroseksuelle.

Prisen overrækkes lørdag den 25. august på Rådhuspladsen. Homo-, bi- og heteroseksuelle fra hele landet har skrevet til LBL og stemt om, hvem der skulle ende med at få prisen.