Politiet: Pernille hængte sig i mørke
AppleMark
Hvis politiet har ret, og 14-årige Pernille Oldenborg Lind begik selvmord, er det foregået i halvmørke. Hun døde ved solnedgang, og der er ingen vinduer i gangen, hvor hun blev fundet - og al lys i huset var slukket.

Pernille Oldenborg Lind døde sankthansaften 23. juni 2006, og Østjyllands Politi skrev i rapporten, at hun havde begået selvmord.

Men hvis politiet har ret, så har Pernille gennemført hængningen i halvmørke. Solen gik ned klokken 21.55 den aften. Hun sad død på gelænderet i gangen uden vinduer, og døren til soveværelset på første sal, der vender mod vest, var lukket. Pernille Oldenborg Lind valgte altså, ifølge Østjyllands Politi, at slukke al lyset og hænge sig med et lagen i en næsten mørkelagt gang. Det eneste, der ikke var slukket, var hendes computer, der stadig summede på hendes værelse.

Da Pernilles far, Henning Lind, kom hjem til huset i Galten den aften, var hele rækkehuset mørkelagt. Han låste døren op og tændte lyset i den lille gang. Han så sin 14-årige datter sidde på trappegelænderet, og hans kone begyndte at skrige.

Ambulancelægen ankom til huset i Galten ved Århus klokken 23.50, og lægen vurderede ud fra Pernilles kropstemperatur, at hun var død en-to timer tidligere. Altså mellem 21.50 og 22.50.

Tændte altid lys

Overlæge i psykiatri Merete Nordentoft har tidligere oplyst til Nyhedsavisen, at det er yderst sjældent i det hele taget, at unge piger bruger hængning som selvmordsmetode. »Hængning er en svær og uoverskuelig måde at dø på. Hvordan er det lige, at knuden skal sidde?« siger Merete Nordentoft.

Hun ønsker ikke at forholde sig til, hvor sandsynligt det er, at en 14-årig pige har hængt sig selv i mørke.

Pernilles mor, Annelise Lind, kan dog ikke få et selvmord i mørke til at passe på sin datter.

»Pernille brød sig ikke om at gå rundt i mørke, og hun tændte altid lyset, når hun gik ind i et rum. Hun glemte faktisk altid at slukke lyset efter sig,« siger Annelise Lind.

Det var i går ikke muligt at få at vide fra Østjyllands Politi, om de havde taget mørkets frembrud i betragtning, da de lukkede sagen om Pernilles død.

»Jeg har ingen kommentarer,« siger politiinspektør Ole Madsen.

Se grafik over huset her

faktaboks