Træskopris til SFU og KU
Folkebevægelsen mod EU overrakte i dag deres træskopris, der gives til personer der har stået fast og udvist mod.

Konservativ Ungdom (KU) og Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU) modtog i dag træskoprisen på Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde i Rødovre.

- Årets danske træskopris går til to organisationer, som står vagt omkring respekt for folkestyret og om retten til at blive hørt, sagde Folkebevægelsens talsperson Ditte Staun, da hun overrakte prisen til KU’s landsformand Rune Kristensen og SFU’s landskasserer og medlem af den daglige ledelse Jesper Johansen Meisner.

Begrundelsen for, at de to ungdomsorganisationer fik prisen, var, at de begge ønsker, at danskerne skal have en folkeafstemning om den omskrevne EU-forfatning. Og at de har modet til at kæmpe for det.

- SF og SFU ønsker en folkeafstemning om traktaten under alle omstændigheder. Vi er glade for prisen, sagde Jesper Johansen Meisner fra SFU i sin takketale.

- Jeg er modstander af en egentlig europæisk statsdannelse. Vi har derfor brug for mindre stat - ikke én mere, lød det blandt andet fra KU-formand Rune Kristensen, da han modtog prisen.