PET brugte hæk som ’død postkasse’
Et vigtigt aflytningsbånd i Vollsmose-sagen er blevet væk. Det blev gemt i en hæk, men PET fandt kun den plastpose, som båndet lå i.

Skrevet i samarbejde med Leny Malacinski

Et vigtigt bevismateriale i terrorsagen fra Vollsmose er forsvundet i en hæk. Det kom frem under dagens retsmøde i Østre Landsret, da to PET-agenter var i vidneskranken.

PET har haft en aftale med ’Lars’, som er PETs civile agent i sagen, om at bruge en hæk som overleveringssted for aflytningsbånd. Hækken er det, som PET kalder for en ’død posetkasse’

- Lars lagde båndet i en død postkasse i en plastpose i en hæk en aften. Båndet var væk, da vi kom for at hente det, fortalte en af PET-agenter i retten i dag.

Dagen efter vendte PET tilbage til området omkring hækken for at lede videre. Det eneste, som de fandt, var den plastpose, som Lars havde brugt. Og det åbner jo mulighed for spekulation for, hvor båndet så er henne. Forsvaret mener, at båndet slet ikke eksisterer.

PET-agenten, der afgav vidneforklaring, er en såkaldt kildefører - altså den agent, der hjælper den civile agent med at gøre de rigtige ting og dokumenteret de rigtige samtaler. 

Ifølge anklageren indeholder båndet en hemmelig optagelse af en samtale mellem Lars og en af de hovedmistænkte – den såkaldte AK. Båndet er optaget den 14. august 2006 i moskeen på Ørebækvej i Odense.

Båndet skulle afsløre, at AK kørte et dobbeltspil; Når han var bange for at han blev overgået sagde han’Det er slut. Vi stopper det hele’, men når han følte sig sikker sagde han ’Vi fortsætter’.

PET har ingen anelse om, hvor båndet er henne.