Kommune tvunget til stor millionbesparelse
- Det vil betyde serviceforringelser for borgerne, siger Morten Slotved, borgmester i Hørsholm Kommune, om de omfattende besparelser, som kommunen står overfor. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix
Hørsholm Kommune står overfor omfattende besparelser.

Hørsholm Kommune må også i år indstille sig på, at der er behov for omfattende besparelser, for at kommunen kan skabe balance i budgettet.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis

Situationen er, at kommunen i lighed med 2019 oplever bundne udgiftsområder i kraftig vækst i 2020.

Det betyder, at budgettet nødvendigvis må udvides nogle steder og slankes andre steder for at holde de samlede driftsudgifter i ro.

Hørsholm Kommunes administration skal derfor levere forslag til besparelser på alle områder. Det drejer sig om omkring 4 procent af kommunens samlede driftsbudget på 1,4 milliarder kroner.

- Det er nødvendige og lovbundne udgifter til kommunens svageste, der presser budgettet i år og til næste år, siger Morten Slotved, borgmester i Hørsholm Kommune. 

Derudover har vi på bare ét år oplevet en markant merudgift på 25 millioner kroner - en stigning på 30 procent i regningen fra Regionen, hvor vi, i lighed med andre kommuner, er med til at finansiere sygehusindlæggelser, tilføjer borgmesteren.  inden han opsummerer:

- Det vil betyde serviceforringelser for borgerne på en række områder.