Jan opdagede fejl på sin lønseddel: Nu opfordrer han alle til at gøre én ting
Modelfoto. Foto: Iris / Ritzau Scanpix
Den jyske lastbilchauffør Jan Markussen sagde sit job op, da han blev klar over fejlen.

Næste gang du får løn, kan det være en god idé at kaste et ekstra blik på de enkelte punkter på din lønseddel i stedet for bare at se på, hvad der står i feltet for udbetaling af lønkroner.

En YouGov-undersøgelse fra 2017 har vist, at hver fjerde lønmodtager i løbet af ét år har oplevet, at der var fejl på én eller flere af deres lønsedler.

Samtidig viser en undersøgelse fra LO, at på trods af de mange fejl, så kigger hver fjerde lønmodtager sjældent eller aldrig på deres lønseddel.

Lastbilchauffør Jan Markussen fra Glerup, der er en lille landsby lidt nord for på Mariager Fjord, er en af de mange danskere, der har oplevet fejl i forbindelse med udbetalingen af løn.

Han er i løbet af en periode på tre år gået glip af 250.000 kroner.

- Mange af pensionstallene forsvandt lige så stille på lønsedlen og overarbejdstimerne blev slået sammen, og så var der ikke styr på det. Det var en stor mundfuld at sluge, da jeg opdagede det, siger Jan Markussen til TV 2.

De manglende lønkroner betød, at den jyske lastbilchauffør sagde sit job op. Ugen efter var han i nyt arbejde.

- Siden har jeg fået min fagforening til at tjekke det hele, og det vil jeg da også opfordre andre til, siger Jan Markussen til tv-kanalen.

I efteråret 2018 indgik FOA Nordsjælland på vegne af 21 sosu-assistenter et forlig med Region Hovedstaden. Sosu'erne fik fire millioner kroner i efterbetaling, fordi deres løn i årevis var opgjort forkert.

Ulla Nielsen, der arbejder på kirurgisk afdeling på Nordsjællands Hospital, var blandt de sosu'ere, der i årevis fik for lidt penge udbetalt i løn.

- Man har en idé om, hvad man skal have, men en løn består af mange forskellige ting, tillæg for vagter for eksempel, som det er værd at holde øje med, sagde hun til Avisen.dk.

Læs også: Sosu-Ulla forgyldt efter løntjek: "Yes! Så bliver der måske råd til ny motorcykel"

Både 3F og FOA tilbyder deres medlemmer et gratis løntjek.