Kendt politiker stopper karrieren: Hoppede tilbage i ministerbilen efter hjertemassage
Bendt Bendtsens tid som politiker stopper, når der der bliver afholdt valg til Europa-Parlamentet i slutningen af maj. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix/arkiv
Bendt Bendtsen måtte have stødt sit hjerte fem gange inden han traf en beslutning om, at drosle sit politiske liv ned.

Det var et arytmisk hjerte som i sin tid fik den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, Bendt Bendtsen, til at sætte tempoet i sit politiske liv ned. Det fortæller han i et interview med Altinget.

Hjertet havde i længere tid voldt ham problemer, og i sin tid som vicestatsminister måtte han have stødet sit hjerte fem gange.

- Jeg kom, blev bedøvet, stødet og var tilbage i ministerbilen fem timer efter. Det var i grunden ret åndssvagt, men det var vilkårene dengang, siger Bendt Bendtsen, som fylder 65 år sidst i marts.

Med et hjerte der ikke altid kunne fastholde rytmen traf Bendt Bendtsen en aften i september 2008 en beslutning. Han ringede til daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og meddelte, at han trak sig som formand for sit parti og som økonomi- og erhvervsminister og vicestatsminister.

Hjertet forhindrede ham dog ikke i at stille op til Europa-Parlamentet, hvor han med 176.786 stemmer blev valgt ind i 2009.

Han genopstiller ikke ved det kommende valg til Europa-Parlamentet, og fortæller til Altinget, at han nedsætter sig som konsulent med eget firma. Her vil han rådgive små og mellemstore virksomheder i forhold til grøn omstilling.