S-profil i "verbalt slagsmål" med Lykketoft: Kollega måtte stoppe kamphanerne
De to S-kamphaner Henrik Sass Larsen og Mogens Lykketoft kom op at toppes på et gruppemøde tirsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
De to S-kamphaner Henrik Sass Larsen og Mogens Lykketoft kom op at toppes på et gruppemøde tirsdag.

Socialdemokratiets stærke gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har været i vælten de sidste par dage. S-profilen udkommer snart med debatbogen ’Exodus’, hvor han tager kontroversielle centrum-venstre-emner op.

Først kom det frem, at han går ind for fri hash, en holdning, der ikke flugter med partilinjen. Så kom svadaen om at straffe udvalgte danske medier, hvis de går over stregen, og senest har hans holdning om, at Israel bør optages i EU, skabt røre.

På et gruppemøde i tirsdags førte emnet til en knivskarp meningsudveksling mellem ham selv og partiets veteran Mogens Lykketoft, der er er kendt for at være pro-Palæstina.

Mogens Lykketoft startede med at tage ordet og holdt et oplæg om konflikten mellem Israel og Palæstina i lyset af den seneste tids uroligheder. Derefter blev det gruppeformandens tur til at få ordet, og Sass Larsen havde angiveligt behov for at fremhæve nogle andre synspunkter.

Ifølge DR Nyheder endte debatten mellem de to kamphaner i et ”verbalt slagsmål”, hvor partiets gruppesekretær måtte sætte en stopper for diskussionen.

Socialdemokratiets udenrigsordfører Nick Hækkerup er heller ikke på linje med sin gruppeformand. Til DR Nyheder siger han: 

- Det er ikke vores politik, at Israel skal være medlem af hverken Nato eller EU på nuværende tidspunkt.