Danskere vælger torsken fra nytårsaften
AppleMark
De færreste danskere spiser torsk nytårsaften. Faktisk har torsken aldrig været rigtig populær i Danmark. I år vil vi hellere spise kød fra masserede, øldrikkende køer fra Asien, vurderer trendforsker.

Champagne, fyrværkeri og nytårstorsk betegner en god, dansk nytårsaften - tror vi. Men faktisk vil kun fire procent af danskerne spise torsk dette nytår.

- Torsk er en oppustet tradition, og den har aldrig været så stort et hit, som fiskehandlerne og pressen gør den til. Jeg tror faktisk aldrig, at mere end 10 procent af danskerne har spist torsk nytårsaften, siger direktør i trendbureauet PEJ-gruppen, Poul Erik Jacobsen.

Vi danskere er nemlig ikke så vilde med torsk.

- Danskere er generelt dårlige til at spise fisk, og de fleste kan slet ikke lide torsk. Den har heller aldrig fået feinsmecker-etikketen.

Ifølge trendforskeren er det hovedsageligt ældre, der spiser torsk, mens de yngre generationer foretrækker gourmet-mad og især oksekød af god kvalitet.

- I år vil rigtig mange købe kobekød nytårsaften. Det er kød fra asiatiske køer, som drikker øl og bliver masseret hver dag. Det er det mest lækre og møre kød på jorden, siger Poul Erik Jacobsen.

Danskerne fravælger altså torsken og vil ifølge trendforskeren hellere betale mellem 1.600 og 2.000 kroner kiloet for en masseret, øldrikkende ko.

Men selvom Poul Erik Jacobsen fremhæver koen, som nytårets førsteprioritet, hvad angår mad, er fisken også på bordet, men så skal det være kvalitetsfisk som for eksempel en rødtunge eller den afrikanske Pangasius-fisk. Begge er lidt finere i kødet end torsk og passer ifølge trendforskeren derfor bedre til danskernes gourmet-smagsløg