Jørgen Poulsen kritiseres for neger-udsagn
Jørgen Poulsen brugte udtrykket »negrenes penge« om midlerne i Dansk Røde Kors. Forening for Etnisk Ligestilling kræver undskyldning.

• Jørgen Poulsen: Jeg blev bortvist

Det er diskriminerende og dybt bekymrende, at den tidligere generalsekretær for Dansk Røde Kors Jørgen Poulsen kan finde på at bruge udtrykket »negrenes penge.« Det mener formanden for Forening for Etnisk Ligestilling.

Jørgen Poulsen brugte vendingen i et interview med Jydske Vestkysten, hvor han sagde om sin fratrædelsesordning:

»Det er en løndel og ikke noget som helst gyldent håndtryk. (...) Men så går Røde Kors ud og fortæller, at det er negrenes penge, og hvad ved jeg..«

Ordene »negrenes penge« vækker forargelse hos Forening For Etnisk Ligestilling:

»Hvis det virkelig er det, han har sagt, er det dybt bekymrende, at han har brugt så nedsættende et udtryk. For i forvejen har vi mange alvorlige problemer med diskrimination. Det burde ikke kunne komme fra en mand, som har været i sådan en tillidspost,« siger formanden Halima El Abassi, der mener, han bør undskylde.

Jørgen Poulsen ønskede tirsdag ikke at kommentere sagen.

Ikke ment nedsættende 

Cand.mag. i dansk og retorik Claus Tilling fra Modersmåls Selskabet mener ikke, ordene var ment nedsættende:

»Jeg tror ikke, Jørgen Poulsen kunne finde på at bruge ordet neger . Jeg tror, han citerer andre, som har brugt den generalisering, at nu går pengene fra negrene . Men, at ordet kan virke sårende på nogle, kan vi ikke komme udenom. For fem ti år siden, hvor diskussionen om politisk korrekt sprog var meget moderne, kunne ordet kun forstås negativt. I dag tror jeg ikke, at holdningerne omkring ordet neger er lige så voldsomme,« siger han.