Landsdækkende protest mod fattigdom: Skulpturer klædt i sort
Skulpturer over hele landet er blevet dækket med sort plastik i en protestaktion mod fattigdom. Foto: Fagforeningen af stationære skulpturer
En aktionsgruppe har klædt skulpturer over hele landet i sort i protest mod de senere års reformer på beskæftigelsesområdet.

I ly af nattens mørke er statuer og skulpturer over hele landet blevet klædt i sort.

Det er en aktionsgruppe på 190 personer, der kalder sig Fagforeningen af stationære skulpturer, der står bag aktionen. Målet er at sætte fokus på den fattigdom, som, gruppen mener, er en konsekvens af de seneste års reformer - blandt andet det omdiskuterede kontanthjælpsloft.

Det er i en række byer landet over, at borgere lørdag vågnede op til de sortklædte skulpturer - lige fra København til Sønderborg og Aalborg.

En af dem, der har været ude med de sorte sække og store skilte, er Lotte.

- Jeg mener ikke, at vi i Danmark kan være bekendt, at man går grædende fra jobcenteret. Vi kan hverken byde vores ældre, unger eller vores syge den behandling, de får, siger hun til Avisen.dk.

Har selv mærket reformerne

Hun har selv mærket reformerne på egen krop, da både hende og hendes mand kæmper med sygdom og den dertilhørende mistillid fra systemet.

- Jeg har ikke fået penge siden starten af december. Det er så, hvad det er, men jeg synes ikke, at man kan lade syge hænge i systemet. De bliver jo brudt helt ned. Selvfølgelig kan det betale sig arbejde, men politikerne skal forstå, at der ikke er noget arbejde at få, siger Lotte. 

Håbet er, at almindelige danskere, medier og politikere med aktionen får øjnene op for konsekvenserne af de seneste års reformer. 

- Jeg håber, at det skaber debat, siger hun og sender endnu en gang et budskab ud til danskerne. 

- Få øjnene op Danmark. Lad os rulle kontanthjælpsloftet tilbage og lad os passe på vores svage. 

Lotte fortæller, at Fagforeningen af stationære skulpturer bakker op om og deltager i den protest, som organisationen Bekæmp Fattigdom NU laver over hele landet den 20. februar i anledning af FN's internationale dag for social retfærdighed.

Lotte ønsker at være anonym, og Lotte er derfor et opdigtet navn, men redaktionen er bekendt med hendes identitet.