Troels Lund til ansatte i staten: Vi vil flytte arbejdspladser til provinsen igen
- Både som venstremand og som medlem af regeringen mener jeg, at der stadigvæk er rigtig mange muligheder for at lave udflytning af statslige arbejdspladser, siger Troels Lund Poulsen. Foto: Scanpix/arkiv
Beskæftigelsesministeren er stolt af de hidtidige udflytninger.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er stolt over den gamle Venstre-regerings udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen og bebuder i Politiken torsdag en ny omgang udflytning fra VLAK-regeringen.

Troels Lund Poulsen siger, at udflytningen har bragt mere balance i Danmark:

- Det her er noget, der sætter sig et varigt aftryk i Danmark. Så når vi om 15-20 år diskuterer det her, vil man kunne huske, at den her plan blev lavet, og man vil kunne se synligheden af den, og jeg er ikke et sekund i i tvivl om, at der vil man sige, at det var en klog beslutning, siger beskæftigelsesministeren til Politiken.

De færreste statsansatte er dog flyttet med deres institution. Regeringens nyeste opgørelse viser ifølge Politiken, at hele 86 procent af de foreløbigt udflyttede arbejdspladser - i alt 1.126 stillinger - er blevet besat med nye medarbejdere. Samtidig nærmer den samlede regning for udflytningen sig en milliard kroner. 

I 2018 vil VLAK-regeringen igen udflytte arbejdspladser til provinsen. Det skal ske, fordi mange mennesker synes at afstanden til København, er for stor, mener Troels Lund Poulsen.

Han vil dog ikke spekulere i, hvilke styrelser og ansatte, der kan være en del af udflytningsplanerne. Det vil være en hån mod medarbejderne og skabe alt for meget usikkerhed, siger Troels Lund Poulsen til Politiken.

- Både som venstremand og som medlem af regeringen mener jeg, at der stadigvæk er rigtig mange muligheder for at lave udflytning af statslige arbejdspladser, og der er mange forskellige institutioner, der kan komme i spil, men det er klart, at man bliver også nødt til at se på, hvad der kan lade sig gøre parlamentarisk, siger han.