Anita straffet for julebagning: Nu skal kommune og minister svare for sig
Anita Bang Degn forsvarer sig med, at hende bagning foregik i weekenden og at dejen var købt. Foto: Privat
- Jeg håber inderligt ikke, at det er måden at vurdere en persons arbejdsevne på. Det mener jeg ikke, man skal finde sig i, siger Lene Krabbe Dahl til DR P4 Nordjylland.

Småkage-sagen fra Aalborg bliver nu en sag for både kommunens arbejdsmarkedschef og for beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Begge skal svare på, om det er i orden, at en socialrådgiver har bedt 48-årige Anita Bang Degn fra Aalborg arbejde fire timer ekstra om ugen i sit genoptræningsforløb, fordi hun har lagt billeder af hjemmebagte småkager på sin Facebook-side.

Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Avisen.dk kunne fredag fortælle, hvordan Anita Bang Degn, der er sygemeldt med rygproblemer, for øjeblikket er i praktik 12 timer om ugen som led i ressourceforløb. Men da hendes socialrådgiver så billeder af hendes hjemmebagte småkager på, ringede hun til Anita Bang Andersen. Beskeden lød på, at kunne hun holde til at bage småkager, kunne hun også holde til at arbejde fire timer ekstra på sin praktik-plads.

Anita Bang Degn forsvarer sig med, at hende bagning foregik i weekenden og at dejen var købt.

Byrådsmedlem Lene Krabbe Dahl (A) er gået ind i sagen og har bedt kommunens arbejdsmarkedschef svare på, hvad meningen er.

- Jeg håber inderligt ikke, at det er måden at vurdere en persons arbejdsevne på. Det mener jeg ikke, man skal finde sig i, siger Lene Krabbe Dahl til DR P4 Nordjylland

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal også give sin mening til kende om småkage-sagen. Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, har stillet ministeren flere spørgsmål. Af svarene vil det fremgå, om ministeren synes Aalborg Kommune har ret til at blande sig i, hvad borgerne laver i deres fritid.