Joachim B. Olsen: Jeg er ikke et ondt menneske
Foto: Scanpix
Joachim B. Olsen udtaler sig ofte kontroversielt, men ond er han ikke, understreger han.

- Jeg synes ikke selv, jeg er et ondt menneske.

Sådan lyder det fra Joachim B. Olsen, der fredag valgte at stille op til interview i Radio 24/7, efter de hele morgenen havde opfordret deres lyttere til at skrive, om de hader den tidligere kuglestøder.

Og det er der angiveligt mange, der gør. I hvert fald kunne værterne Kaare Svejstrup og Kristoffer Eriksen læse en bunke overvejende negative beskeder op.

Men ifølge Joachim B. Olsen hører det med til hans job.

- Jeg er jo en kontroversiel politiker. Jeg tror, at det skyldes, at jeg har taget nogle debatter, som er meget følelsesladede, fordi de handler om velfærdsstaten og offentlige ydelser. Det vækker mange følelser i folk, siger han i Radio 24/7 og tilføjer:

- Hvis man diskuterer niveauet for overførselsindkomster, og siger, de gerne må være lavere, så er du ond, og så sparker du til folk.

Det er dog ikke kun den almene borger, der ytrer sig negativt om LA'eren. I forbindelse med Lars Løkke Rasmussens arbejde med at sætte et nyt ministerhold har oppositionen advaret mod at give ham en ministerpost.

- Jeg vil virkelig advare mod at sætte Joachim B. Olsen i Beskætigelsesministeriet. Det ville virkelig være en hetz mod de arbejdsløse i Danmark, lød det tidligere på ugen fra formanden for SF, Pia Olsen Dyhr, der udtalte sig til til BT.

Joachim B. Olsen har da også udtalt sig kontroversielt om alt fra arbejdsløse til fattigdom og kvinder. Senest meldte han ud, at han har i sinde at fortsætte med at gøre brug af tjenesten Uber, på trods af at Østre Landsret har afsagt dom om, at de kører ulovlig taxikørsel.

Mange af de negativt udtalelser - som af og til bliver meget personlige og truende - lader dog til at prelle af på ham.

- Meget foregår på de sociale medier. Det virker sam om, nogle finder et fællesskab i og omkring at hade mig, men jeg synes ofte, at det bliver meget ukonkret, siger han til Radio 24/7 og tilføjer:

- Men jeg synes, det er ærgerligt, at det bliver sådan en personsag i stedet for at diskutere konkret politik.