V: Rekordlav havmøllepris støtter sag mod kystnære møller
Regeringen holder fast i sin modstand mod kystnære møller efter rekordlav pris på havmøllepark.

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) mener, at det rekordlave bud på havvindmølleparken Kriegers Flak støtter regeringens argument for, at to andre parker med kystnære havvindmøller skal sløjfes.

- Det styrker netop den argumentation, regeringen har. Det er en langt bedre løsning at investere i havvind frem for kystnære møller.

- Prisen er stort set den samme nu. Og ved at placere møllerne længere ude på havet, er der ikke de samme gener ved, at de ligger så tæt på kysten, siger han.

Det svenske selskab Vattenfall har vundet udbudsrunden med en pris på 37,2 øre per kilowatt-time. Det er ifølge Energi- og Klimaministeriet verdens laveste pris for havvindmøller nogensinde.

Ministeriet kalder ligefrem i en pressemeddelelse prisen "sensationelt lav".

Selv om regeringen agter at gennemføre Kriegers Flak, så kræver det, at partierne bliver enige om en erstatning for energiafgiften PSO, understreger Lilleholt.

PSO-afgiften er med til at finansiere vedvarende energi i Danmark. Men EU har kendt afgiften traktatstridig. Derfor skal politikerne skaffe penge på en anden måde.

/ritzau/
via Listen To News