Rystet fagboss raser over møder om 'dovne ansatte': Flabet
- Jeg synes, Moderniseringsstyrelsen i stedet skal prøve med tillidsbaseret ledelse. De skal motivere medarbejderne og bringe deres kompetencer i spil, siger formand i Dansk Magisterforening Camilla Gregersen. Foto: Hans Søndergaard/Dansk Magisterforening
Det er udtryk for en usund arbejdsgiveradfærd, når Moderniseringsstyrelsen holder gå-hjem-møder for sine chefer om 'dovne ansatte', mener formanden i Dansk Magisterforening.

"Hvorfor er det så vigtigt at have fokus på sine low perfomers?"

Sådan lyder spørgsmålet i materiale, som Moderniseringsstyrelsen bruger på gå-hjem-møder for chefer.

Ifølge DR bliver cheferne på gå-hjem-møderne præsenteret for metoder til, hvordan de håndterer og spotter medarbejdere, der ikke præsterer på jobbet. Og fokus ligger i høj grad på, hvordan cheferne kommer af med folk, der ikke er effektive nok.

Og det vækker forargelse i Dansk Magisterforening.  

- Jeg er rystet. Det er udtryk for en usund arbejdsgiveradfærd og en flabet tilgang til det at være arbejdsgiver, siger formand Camilla Gregersen til Avisen.dk og uddyber:

- Det er jo et udtryk for en ringeagt.

Lever ikke op til sit ansvar

Og sagen har i den grad fået Magisterforenings medlemmer op af stolene.

- Jeg har fået en kraftig reaktion fra vores statsansatte medlemmer. Der er flere, der har skrevet, at de føler sig talt ned til og ringeagtet, siger Camilla Gregersen. 

Hun mener ikke, at Moderniseringsstyrelsen lever op til sit ansvar som arbejdsgiver.

- Man har et stort ansvar som arbejdsgiver for at motivere sit personale. Men motivation kommer altså ikke gennem, at man indirekte laver trusler om fyringer af såkaldt 'low performere'. Det giver ikke en motivation for arbejdspladsen. Tværtimod stresser det folk. Og dem, man stresser, er jo nogen, der i forvejen er under et massivt pres på grund af de nedskæringer, der er inden for det offentlige område, siger Camilla Gregersen.

Moderniseringsstyrelsen beklager

En del af materialet til Moderniseringsstyrelsen gå-hjem-møder er et modelfoto af fem sovende, kontorklædte medarbejdere. Efter sagen begyndte at rulle har Moderniseringsstyrelsen været ude og undskylde sit billedvalg.

- Jeg kan godt forstå, at der er nogle, som synes, at det er et forkert signal at sende, og det vil jeg så beklage. Vi må øve os på at blive lidt bedre til at kommunikere, siger Poul Taankvist fra Moderniseringstyrelsen til DR.

Men det er ikke kun kommunikationen, den er gal med hos Moderniseringsstyrelsen, mener Camilla Gregersen.

- Jeg vil anbefale, at man ikke kun arbejder med kommunikation, men også med tilgangen til sit personale, siger hun.

Poul Taankvist forklarer til DR, at det ikke har været hensigten med kurset og valget af billedmateriale at krænke offentlige ansatte.

- Tværtimod handler det om god ledelse, og at vores ledere er klædt på til den situation, hvor de sammen med en medarbejder skal forbedre en indsats, siger Poul Taankvist til DR.

Camilla Gregersen har et godt råd til Moderniseringsstyrelsen.

- Jeg synes, Moderniseringsstyrelsen i stedet skal prøve med tillidsbaseret ledelse. De skal motivere medarbejderne og bringe deres kompetencer i spil, siger hun til Avisen.dk.