sponsoreret indhold Sådan sparer du på strømmen på din iPhone
Læs hvordan du får batteriet på din telefon til at holde i længere tid

Rigtig mange oplever, at batterilevetiden på en iPhone ikke er imponerende. Derfor er der her lavet en kort guide, som kan give indsigt i hvad det kan skyldes, og hvordan man får længere batterilevetid. Det er specielt telefoner med styresystemet IOS8, at batteritiden opleves kortere.
Nedenstående guide omhandler styresystemet iOS8, men mange gælder også til ældre styresystemer.

Skab overblik

Alle bruger deres iPhones på forskellig vis, og der kan derfor være mange forskellige syndere, som bruger strømmen, afhængigt af hvad den bruges til. For at undersøge hvad du har brugt strøm på, skal du åbne indstillinger => batteri. Her finder du et overblik over batteribrugen i procenter, både de sidste 24 timer og de sidste syv dage. Det er ofte apps, som kræver at lokalitetstjenester er slået til, som tager meget strøm.

Dataforbindelsen kan være skyld i kort batterilevetid

Hvis du ikke har behov for 4G forbindelse, eller ikke har det som en del af dit mobilabonnement, kan du med fordel slå denne fra for at spare på strømmen. Telefonen bruger nemlig mere strøm på 4G netværk end 3G netværk. For at vælge 4G netværk fra, skal du ind i indstillinger => mobil => indstillinger til data => stemme & data, og vælge hvilket netværk, du ønsker at bruge. Når du er inde i mobilindstillinger, kan du i øvrigt vælge hvilke apps, du vil bruge mobildata til, og hermed fravælge dem, du ikke bruger dagligt.
Når bluetooth er tilsluttet, bruger telefonen en del strøm på at lede efter enheder, hvilket bruger strøm. Hvis du vil spare på strømmen, kan du derfor med fordel slå bluetooth fra.
Ligesom med bluetooth, bruger din telefon enormt meget strøm på at lede efter netværk, hvis Wi-Fi er slået til.
Både bluetooth og Wi-Fi kan fravælges i indstillinger.

De største strømsyndere

Når det så er sagt, så er der flere småindstillinger, som kan være med til at sluge strøm. Herunder er automatisk opdatering af apps. Det er da super smart, at alle apps altid er fuldt opdaterede, men er det virkelig nødvendigt? For at fravælge denne funktion skal du ind i indstillinger => generelt => opdater apps i baggrunden, og slå funktionen fra.

Automatisk lysstyrke er da dejligt, så du slipper for at tænke over det. Men det er en strømsluger! Langt størstedelen af tiden, kan du nøjes med én lysstyrke, og justere hvis du befinder dig i et mørkt rum eller solen pludselig skinner ned på din mobilskærm. Du kan fravælge automatisk lysstyrke under indstillinger => skærm og lysstyrke. Her kan du i øvrigt vælge Night Shift, som skruer ned for lyset når det bliver mørkt eller på et selvvalgt tidspunkt, og dermed hjælper dig til en bedre nattesøvn.

Konstant opdatering af e-mails kan også være med til at sluge en hel del strøm fra din telefon, og er måske ikke altid lige nødvendig. Du kan slå denne funktion fra, og blot tjekke din e-mail, når du føler for det. Indstillinger => E-mail, kontakter og kalendere => hent nye data. Og så push fra.
Som nævnt, kan lokalitetstjenester være en stor strømsluger. Der er mange fordele ved at have lokalitetstjenester slået til, og mange apps beder om at benytte sig af det, men det er ikke alle apps, du behøver give adgang til det.
Hvis du vil spare så meget strøm som muligt, kan du helt slå lokalitetstjenester fra ved at gå ind i indstillinger => anonymitet => lokalitetstjenester og slå funktionen fra. Hvis du har brug for, at nogle apps ved hvor du befinder dig, eksempelvis sportsapps eller vejrapps, kan du manuelt gå ind og fravælge de apps, du ikke har behov for kender din lokalitet. Alle dine apps står nederst i indstillinger, og ved at klikke ind på dem, kan du fra- eller tilvælge hvorvidt de må få adgang til din lokalitet.

Notifikationer i baggrunden kan også være med til at sluge strøm fra din telefon. Træk fingeren fra toppen af skærmen og ned, og vælg rediger. Her kan du vælge hvilke notifikationer, du vil have på din telefon dagligt.

Apples nye funktion, handsoff, sluger også en del strøm. Funktionen gør det muligt for dig at færdiggøre et arbejde fra en apple-enhed på en anden. For at slå funktionen fra, skal du ind i indstillinger => generelt => handsoff & foreslåede apps, og her kan du så slå funktionen fra.

En strømslugermyte er, at det skulle spare på strømmen, at lukke apps, som du ikke bruger. Dette var gældende for længe siden, men er i dag en myte. Styresystemet er nemlig formet til, at vide hvilke apps der bliver brugt, og hvilke der ikke gør. De, der ikke gør, sætter styresystemet i en form for dvale. Her er der dog undtagelser, eksempelvis ved musik, som du lytter aktivt til. Det koster dig dog en smule strøm, hvis du lukker en app ned, og åbner den igen. Det er nemlig når du åbner en app på ny, at der bliver brugt strøm, fordi telefonen bruger processorkraft på at åbne app’en igen. Det eneste tidspunkt, hvor det giver mening at lukke en app helt ned er, hvis den fryser.

Sidste tip: Du kan anvende InternetTjek.dk til at finde og sammenligne almindelige bredbåndsforbindelser og mobile bredbåndsforbindelser.

Ovenstående indhold er sponsoreret