Løkke fastholder: Vi har ambition om topskattelettelser
Venstre holder sommergruppemøde i Faaborg. Foto: Scanpix/arkiv
Venstre har stadig et ønske om at sænke skatten for de højeste indkomster, siger statsministeren.

Når regeringspartiet Venstre spiller ud med sit 2025-oplæg, vil man fastholde ambitionen om en lettelse af topskatten, som regeringen skrev ind i sit regeringsgrundlag.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på partiets sommergruppemøde i Faaborg.

- I regeringsgrundlaget har vi det som ambition at lette topskatten. Og jeg spiller ikke ud med noget, som ikke indeholder vores ambitioner, siger han.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, har truet med at vælte regeringen, hvis han ikke får opfyldt sit ønske om lettelser på topskatten på minimum fem procentpoint.

- Det er ikke nogen nyhed. Jeg har set Anders Samuelsens stålsatte øjne på tv-skærme i månedsvis. Og der har ikke været talt for døve øren, siger statsministeren.

Han understreger dog, at Venstre ikke gik til valg på at give topskattelettelser, selv om det senere blev skrevet ind i regeringsgrundlaget.

- Vi gik til valg på at lette skatten for folk med de laveste indkomster. Men vi gjorde topskattelettelserne til en ambition, og det er det fortsat, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han synes dog, at Liberal Alliance har valgt en underlig strategi i forhold til truslerne om at vælte regeringen.

- Jeg synes, det er sjovt at spille ud til en opposition, hvordan man kommer af med en regering. Man må spørge Samuelsen om de taktiske ambitioner, siger han.

Han opfordrer partilederen til at rette sit fokus mod andre partier end Venstre, hvis han vil have topskattelettelserne ført ud i livet.

- Vi er en mindretalsregering, så Samuelsen bør gå i gang med at massere andre partier, som står lidt mere på afstand af hans synspunkter, end regeringen gør, siger Løkke.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne går til efterårets forhandlinger med ønsket om at få lettet skatten for de laveste indkomster.

/ritzau/