Jobopslag afslører: Nu vil Uber levere mad i København
Med UberEATS kan kunder bestille mad levere til døren med en Uber-chauffør. Nu søger Uber folk, der skal lancere tjenesten i København. Foto: Scanpix
Uber søger medarbejdere til ny tjeneste, som skal levere mad til københavnerne. Tjenesten findes i mange andre storbyer og er også på vej til Stockholm.

Opdateret 7. juli kl. 9:00 med kommentar fra Uber

Den amerikanske virksomhed Uber er i Danmark først og fremmest kendt for sin kørselstjeneste. Her kan kunder blive kørt fra A til B af privatbilister med få klik på en smartphone.

Men nu tyder alt på, at Uber arbejder på at lancere et helt nyt produkt i Danmark. Fem jobopslag på Ubers hjemmeside afslører nemlig, at virksomheden barsler med en ny tjeneste, der skal levere med til sultne københavnere.

Tjenesten hedder UberEATS og minder på mange måder om det, mange danskere i forvejen kender fra tjenester som JustEat og Hungry: Ved hjælp af en app på telefonen kan brugere bestille og betale retter fra lokale spisesteder, som derefter bliver leveret til døren.

Over for Avisen.dk bekræfter Uber, at de vil levere mad i København. Endnu er der dog ingen lanceringsdato.

- UberEATS har været enormt populær i alle de byer, vi har lanceret det i, så det faktum at vi undersøger vores mulighed bør ikke være en overraskelse. Vi undersøger altid hvilke andre tjenester vi kan brigne hertil, men har endnu ikke en bekræftet dato for lancering af UberEATS, skriver Uber i en mailtil Avisen.dk.

Følg maden på kortet

Ligesom med Ubers taxi-lignende tjeneste er der ikke tale om en ansat hos Uber, som står for kørslen. I stedet er det en såkaldt "partner", som er en privatperson, der stiller sig selv og sit køretøj til rådighed.

Modsat hos tjenester som JustEat, som er meget populær i Danmark, kan man følge måltidets vej gennem byen live på telefonskærmen. Samtidig kan man i flere byer bestille udvalgte retter, som bliver leveret ekstra hurtigt. Tjenesten startede i Toronto i Canada og har siden bredt sig til London, Barcelona og en lang række andre storbyer verden over.

Uber søger blandt andet folk, der skal stå for markedsføring og kontakt til restauranter. Screenshot fra Ubers hjememside.

Også på vej til Sverige

Mandag i denne uge kom det ligeledes frem, at Uber også barsler med planer om at lancere UberEATS i den svenske hovedstad Stockholm.

Og København er nu næste mål. De fem ønskede medarbejdere i Danmark skal blandt andet stå for markedsføring af tjenesten, samarbejde med spisesteder og for at håndtere netværket.