Se her om din kommune har købt kurser i sygdomssvindel
Kurserne er blandt andet henvendt til medarbejderne i landets jobcentre, der skal vurdere, om borgerne er for syge til at arbejde. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)
'For rask til at være syg' og 'Simulation og overdrivelse i sagsbehandlingen' er titlerne på to af de kurser, kommunerne har sendt deres medarbejdere til. Se her om din kommune er en af dem.

Mindst 21 kommuner har i perioden 2010 til 2015 købt et af følgende kurser 'Social bedrageri - lægeligt og socialt', 'For rask til at være syg', 'Simulation og overdrivelse i sagsbehandlingen' eller 'Psykopater i sagsbehandlingen'.

Det viser en gennemgang lavet af Margasinet P. De har også spurgt to af kommuner, hvad de har fået ud af at sende medarbejderne på kursus.

– Vi undersøgte det her kursus for at finde ud af, om sygdomssimulering var et problem hos os. Det viste sig så ikke at være relevant, siger vicekommunaldirektør i Frederiksberg Kommune Bjørn Thomsen.

Og samme melding kommer fra Gladsaxe Kommune. Sygdomssimulering er ikke et udbredt problem i kommunen, forklarer beskæftigelseschef Katrine Birk.

Disse kommuner har deltaget i kurser om sygdomssvindel

 

København

Frederiksberg

Gladsaxe

Ishøj

Hørsholm

Greve

Køge

Stevns

Faaborg-Midtfyn

Odense

Svendborg

Nordfyns

Vejle

Lemvig

Syddjurs

Norddjurs

Odder

Århus

Thisted

Frederikshavn

Morsø 

UDVID

via Listen To News