Konservativ Ungdom angriber FOA-boss: "Kampfly fremfor pamperi"
"Det er bekymrende, at der kommer sådan en ny generation af konservative politikere med den holdning og siger pyt med, at der er overenskomster," siger FOA-formand Dennis Kristensen. Foto: Scanpix/arkiv
Fagbevægelsen og Dennis Kristensen får hug i en ny annonce fra Konservativ Ungdom.

Konservativ Ungdom langer med en opsigtsvækkende annonce ud efter den danske fagbevægelse.  

På annoncen er FOA-formand Dennis Kristensen afbildet under et kampfly og teksten "kampfly fremfor pamperi".

På Facebook har de unge konservative forklaret baggrunden for annoncen.

"Ved at fjerne fagforeningsfradraget, kan vi finansiere indkøbet af et helt kampfly om året. Det giver os mulighed for at købe 40 kampfly nu og her. Fagforeningsmedlemskab er en privat sag, mens kampfly kommer til at gavne hele Danmark i mange år fremover," skriver Konservativ Ungdom blandt andet på Facebook.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Dennis Kristensen tager dog angrebet helt roligt.

- Jeg synes, det er sødt. Den tiltaler min humoristiske sans, siger han til Avisen.dk.

Han er dog bekymret for, at de unge vil udskifte den danske arbejdsmarkedsmodel med våben.

- Det er bekymrende, at der kommer sådan en ny generation af konservative politikere med den holdning og siger pyt med, at der er overenskomster. Resultatet er jo, at vi får et arbejdsmarked som i Sydeuropa, hvor konflikter løses med generalstrejke, siger Dennis Kristensen. 

Et overraskende ungdomsoprør

Han mener, at det er en ny lyd fra partiet, der ellers har stået vagt om den danske model og fremhæver, at det eksempelvis var en konservativ minister, der stod bag den mest epokegørende trepartsaftale gennem tiderne. Den såkaldte Fælleserklæringen fra 1987.

- Den lagde byggestenene til forholdet mellem arbejdsgivere og lønmodtager. Lønmodtagerne anerkendte, at konkurrenceevnen var et vigtigt parameter, og arbejdsgiverne anerkendte, at en grundlæggende tryghed for arbejderne var et parameter. Og det var en konservativ finansminister, der stod bag det, siger Dennis Kristensen.

Han synes, at det er et mærkeligt signal, som Konservativ Ungdom sender med annoncen.

- Jeg ser børn i habitter og slips, der taler som voksne. Det overrasker mig, at deres ungdomsoprør er, at de vil bevæbnes, siger Dennis Kristensen.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra Konservativ Ungdom, der dog ikke er vendt tilbage på vores henvendelse.