Royal barnedåb: Her skal prins Oscar døbes
Det svenske kongehus har mandag offentliggjort, at prins Oscars barnedåb vil blive afholdt 27. maj i Slotskirken. Foto: Jonas Ekstromer/AP
Det svenske kongehus afslører både dato og sted for, hvor kronprinsesse Victoria og prins Daniels søn, prins Oscar, skal døbes.

Det er blot lidt over én måned siden, at det svenske kongehus blev beriget med endnu en arving til tronen, nemlig prins Oscar, der er søn af kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

Den lille prins kom til verden 2. marts på Karolinska sygehus, og der ikke gik ikke mere end en enkelt dag, før den svenske kongefamilie stolt viste billeder frem af den nyfødte prins.

Nu har kongehuset i Sverige offentliggjort en spændende nyhed om den lille prins Oscar. Datoen og stedet for prins Oscars dåb er nemlig blevet fastsat.

Prinsen, der også er hertug af Skåne, skal døbes 27. maj i Slotskirken, der ligger i den svenske hovedstad Stockholm. Ved dåben vil prinsen officielt få navnet prins Oscar Cari Olof, navnet blev allerede kendt af offentligheden 3. marts, da lilleprinsen kun var en dag gammel.

Dåben af prins Oscar vil finde sted i samme kirke, hvor kronprinsesse Victoria og prins Daniels første barn, prinsesse Estelle, også blev døbt 21. april 2012.

Under dåben af prinsesse Estelle deltog flere repræsentanter fra det danske kongehus, heriblandt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Under ceremonien havde den danske kronprinsesse en helt speciel rolle, da hun havde til opgave at stå fadder for prinsesse Estelle, der symbolsk fik navnet Mary som mellemnavn.

/ritzau/FOKUS