Joachim B. efter kvinde-tæv: Genetik ER en del af forklaringen
Pernille Skipper fra Enhedslisten er ikke ligefrem enig med Joachim B. Olsen. Foto: SCANPIX arkiv
LA-politikeren står fast på sit synspunkt trods kras kritik.

Du har et neandertaler-kvindesyn! Er den gal med dit hoved? Hvor er det bare langt ude!

De verbale tæsk er haglet ned over Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen siden mandag aften. Årsag? Jo, Avisen.dk kunne fortælle, at politikeren mener, det kan skyldes noget medfødt, at kvinder gennemsnitligt set måske har mere lyst til være derhjemme med børnene end mænd.

Ordene faldt på et pressemøde, hvor Rockwool Fonden fremlagde en række forskningsresultater. De viser blandt andet, at når et par får børn, trækker kvinderne sig tilbage fra arbejdsmarkedet og arbejder mindre, mens mændenes arbejdstid forbliver uændret.

Og det kan der altså være en biologisk forklaring på, mener Joachim B. Olsen - til stor ophidselse for mange, der på Facebook og andre sociale medier har skældt ham huden fuld.

Pernille Skipper fra Enhedslisten driller på Twitter Joachm B. Olsen med et foto fra hans 'Vild med dans'-dage: 

 

Det er en medfødt mekanik, der gør at kvinder hellere vil gå derhjemme med børnene siger Joachim B. Olsen Alligevel er...

Posted by Ida Auken on Monday, February 8, 2016

Men Joachim B. Olsen tager kritikken med oprejst pande og er på sin Facebook kommet med et modsvar på de mange angreb. Her understreger han igen, at biologien som han ser det spiller ind på folks valg.

"Folk må selv om, hvordan de indretter deres liv. Men vi vælger forskelligt. Kvinder arbejder lidt mindre end mænd. De tager, gennemsnitligt set, nogle andre valg. Det er der helt givet mange forklaringer på, men genetik er en del af forklaringen," skriver han blandt andet.

Til tv2.dk har Joachim B. Olsen i dag uddybet sit synspunkt.

- Det, jeg mener, er, at når man ser på kvinder og mænd – og det gjorde Rockwool Fonden og mange andre før dem - så konstateres det, at mænd og kvinder gennemsnitligt tager nogle forskellige valg. For eksempel valg af uddannelse, valg af arbejde, valg af arbejdstid og tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, siger han.

- Og her er det, jeg siger, at der helt givet er en lang række årsager til, at mænd og kvinder gennemsnitligt vælger forskelligt. Der kan være kulturelle årsager. Men der er også nogle genetiske årsager. Det, at vi er skruet lidt forskelligt sammen kommer til udtryk ved, at vi tager nogle forskellige valg.

Jeg er ikke konstruktivist - ligesom socialister er - som vil prøve at konstruere en bestemt måde at leve på. Det vil...

Posted by Joachim B. Olsen on Tuesday, February 9, 2016