Danmarks nye fattige - hvor skal de bo? Her har du råd til at bo på den nye fattigdomsydelse
På integrationsydelse kan et par med ét barn betale 4.079 kroner i husleje inklusiv forbrug. Der er ingen ledige almene boliger til den pris, men her kan du se, hvad man kan finde på de private boligsider.

Sådan gjorde vi:

Et par på integrationsydelse med ét barn kan betale 4.079 kroner i husleje om måneden inklusiv forbrug. Det viser udregninger, som Lejernes Landsordganisation har lavet for Avisen.dk.

Organisationen har lavet udregningerne på baggrund af Forbrugerstyrelsens standardbudgetter, men har dog skåret ind til benet. Familier bruger eksempelvis 2.284 kroner mindre på mad og 2.643 kroner mindre på transport, end end et par med ét barn normalt gør. Se hele regnestykket her.

Det har ikke været muligt at finde ledige almene boliger til den pris, men på tre af de største boligportaler er det lykkedes at finde 175 boliger til 4.079 kroner om måneden inklusiv forbrug.

Hvis huslejen er angivet uden forbrug, har vi taget udgangspunkt i, at forbruget er 1.100 kroner om måneden, som de er i beregningerne fra Lejernes Landsorganisation.

Vi har kun søgt på boliger med mere end ét værelse, som man kan få boligstøtte til.

De fleste boliger er toværelses lejligheder, mens en del har tre værelser, og vi har også fundet enkelte huse med fire værelser.

Størstedelen ligger i Jylland, mens der kun er seks boliger på Fyn og fem på Sjælland. Og der er stort set ingen i de større byer, kun to i København og en i Odense.

 

Ny ydelse erstatter kontanthjælp

Som en del af finansloven for 2016 blev det vedtaget, at flygtninge skal have integrationsydelse i stedet for kontanthjælp. Det gælder i første omgang flygtninge, der er kommet til landet efter 1. september 2015.

Tirsdag førstebehandler Folketinget et forslag om at udvide integrationsydelsen til alle, der ikke har opholdt sig i Danmark i syv ud af de sidste otte år.

En enlig uden børn får 5.945 kroner i integrationsydelse mod 10.849 kroner i kontanthjælp.

Et par med børn får 16.638 kroner i integrationsydelse mod 28.832 kroner i kontanthjælp. 

Det foreslåes også, at flygtninge først får ret til børnepenge efter to år.

De første to år vil børnefamilierne derfor være under fattigdomsgrænsen, viser beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Med børnepenge kommer et par med ét barn lige over fattigdomsgrænsen, mens familier med to eller flere børn stadig vil være under fattigdomsgrænsen.

Flygtningene kan dog få et tillæg på 1.500 kroner om måneden, hvis de består danskprøve 2.

via Listen To News