Danmarks nye fattige - hvor skal de bo? Her er en flygtningefamilies budget - kunne du leve for det?
Pungen bliver tom sidst på måneden i de familier, der fra 1. juli kommer på integrationsydelse, hvis politikerne vedtager det beslutningsforslag, som førstebehandles i dag. Foto: Colourbox
To voksne på integrationsydelse med et barn får udbetalt 13.520 kroner om måneden, som både skal række til husleje, mad og tøj.

Et par på integrationsydelse med ét barn kan betale 4.079 kroner i husleje inklusiv forbrug, viser nye beregninger. Men det kræver, at de skærer helt ind til benet og eksempelvis bruger 2.284 kroner mindre om måneden på mad og 2.643 kroner mindre på transport, end en familie normalt gør. Se regnestykket her.

Beregningerne er lavet af Lejernes Landsorganisation for Avisen.dk. De er lavet på baggrund af Forbrugerstyrelsens standardbudgetter, men er skåret ned til det mest nødvendige, så der er ikke sat penge af til sådan noget som ferier, rygning og kæledyr.

I familien er begge forældre på integrationsydelse, barnet er mellem 7 og 11 år og går i skole og SFO, og familien får børnepenge.

 

 

faktaboks

Som en del af finansloven for 2016 blev det vedtaget, at flygtninge skal have integrationsydelse i stedet for kontanthjælp. Det gælder i første omgang flygtninge, der er kommet til landet efter 1. september 2015.

Tirsdag førstebehandler Folketinget et forslag om at udvide integrationsydelsen til alle, der ikke har opholdt sig i Danmark i syv ud af de sidste otte år.

En enlig uden børn får 5.945 kroner i integrationsydelse mod 10.849 kroner i kontanthjælp.

Et par med børn får 16.638 kroner i integrationsydelse mod 28.832 kroner i kontanthjælp. 

Det foreslåes også, at flygtninge først får ret til børnepenge efter to år.

De første to år vil børnefamilierne derfor være under fattigdomsgrænsen, viser beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Med børnepenge kommer et par med ét barn lige over fattigdomsgrænsen, mens familier med to eller flere børn stadig vil være under fattigdomsgrænsen.

Flygtningene kan dog få et tillæg på 1.500 kroner om måneden, hvis de består danskprøve 2.

via Listen To News