Nikita efter 13 år på kontanthjælp: Derfor er jeg ikke i job
Nikita savner både det sociale og økonomiske ved at have et arbejde. Samtidig er hun træt af, at kontanthjælpsmodtagere tit omtales som nogle, der ikke gider lave noget. (Foto: Foto: Privatfoto)
I 13 år har arbejdsløse Nikita søgt job - uden held.

Hun har haft over 50 forskellige sagsbehandlere på 13 år. Alligevel er det ikke lykkedes at finde et job til kontanthjælpsmodtager Nikita Jensen Kristensen. Det fortæller hun til dr.dk.

Seks ud af syv kontanthjælpsmodtagere er ikke parat til at tage et job, viser en ny analyse fra nyhedsbrevet Agenda. Nikita Jensen Kristensen er en af dem - og hun tvivler meget på, at det hjælper at stramme kravene og tage pengene fra folk.

Hun savner at arbejde, men har ikke kunnet, siden hun for 13 år siden fik knoglebrud i sine hænder, og derfor næsten ikke kan bruge dem. Det er årsagen til, at det ikke er lykkes hverken sagsbehandlerne eller Nikita Jensen Kristensen selv at finde et arbejde.

Hun giver derfor ikke meget for Dansk Arbejdsgiverforenings forslag om, at flere kontanthjælpsmodtagere skal vurderes til at være jobparate.

- Jeg må ikke bruge mine hænder. Jeg ved ikke, hvordan de vil vurdere mig til at være jobparat, når kommunen fem gange har erklæret mig uarbejdsdygtig, siger hun til dr.dk.

 

via Listen To News