Danskerne: Enlige skal IKKE skæres i kontanthjælp
Over halvdelen af danskerne mener ikke, at der bør skæres i ledige enlige forsørgeres rådighedsbeløb for at øge incitamentet til at arbejde. (Foto: Foto: Scanpix)
Blå blok har danskerne imod sig, når de med kontanthjælpsloftet skærer i ydelserne til enlige forsørgere.

Enlige arbejdsløse forsørgere skal ikke have skåret deres rådighedsbeløb. 

Det mener over halvdelen af danskerne ifølge en ny undersøgelse, A&B Analyse har lavet for fagbladet Boligen, der udgives af Danmarks Almene Boliger.

Hele 57,2 procent af de adspurgte mener ikke, at gruppen skal have skåret deres ydelser. 

I december sidste år fremlagde regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservativ Folkeparti et forslag om et kontanthjælpsloft, der vil betyde, at enlige forsørgere på kontanthjælp vil få omkring 20 procent mindre i rådighedsbeløb. 

Hvad er acceptabelt?

Undersøgelsens deltagere blev spurgt: "Hvor meget er det acceptabelt at reducere enlige på kontanthjælps rådighedsbeløb, for at øge incitamentet til at arbejde?"

Og undersøgelsen viser, at højrefløjens forslag falder i dårlig jord hos befolkningen. 

Mere end hver tredje dansker ønsker ikke at skære kontanthjælpen de ellers foreslåede 20 procent.

Kun 22,3 procent vil sænke ydelsen i lige så høj grad som eller mere end de blå politikere.

DF: Man svarer, som man bliver spurgt

Når mere end hver tredje dansker ønsker lavere stramninger end højrefløjen, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at de er uenige. 

Det mener beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti.

- De er ikke blevet spurgt på den rigtige måde, siger Bent Bøgsted til Avisen.dk.

Han synes, at undersøgelsen i stedet skulle have spurgt, om det er rimeligt, at en enlig forsørger på kontanthjælp skal have lige så meget som en enlig forsørger med arbejde.

- Spurgte man efter det, så ville man få et andet svar, siger Bent Bøgsted.

S: Godt at folk ser problemet

Hos Socialdemokraterne er beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen mindre kritisk overfor danskernes svar.

Han mener, at kontanthjælpsloftet er et kæmpe problem, der vil give større fattigdom for børnefamilier. Og derfor er han glad for, at befolkningen går imod højrefløjens forslag.

- Det gør mig glad, at folk faktisk har set problemet i det her. At det ikke er lykkedes blå blok inklusiv DF at få overtalt folk, om at det er den rigtige vej frem, siger Leif Lahn Jensen til Avisen.dk.

Når det alligevel ikke er noget, der har skræmt vælgerne fra at stemme på for eksempelvis Dansk Folkeparti, så skyldes det ifølge socialdemokraten, at vælgerne blev ført bag lyset. 

- Folk mente sikkert også det her før valget. Men det er jo svært at stemme efter, når der er partier som DF, der siger, at de ikke vil skære, men så gør det alligevel, siger Leif Lahn Jensen.

via Listen To News