Er du skyldig? Dette irriterer dine kolleger
Når lille Sofie eller Carl endnu engang har influenza eller mellemørebetændelse, og far eller mor igen-igen er nødt til at blive hjemme, kan kollegerne blive pænt trætte og irriterede. Foto: Scanpix/Modelfoto
En stor del af danskerne er irriterede på kollegernes børn.

Børnene kan ikke gøre for det. Forældrene kan ikke gøre for det. Alligevel er en stor del af danskerne irriterede på deres kollegers syge børn. Det skriver Søndagsavisen.

En undersøgelse fra analyseburauet Yougov blandt 838 danskere i job viser, at 23 procent i nogen eller høj grad bliver irriterede, når en kollega har barn syg. 32 procent svarer "i mindre grad".

Undersøgelsen viser også, at 34 procent mener, at det slet ikke er i orden at forældre tager syge børn med på arbejde.

Ekstraarbejde til kollegerne

Irritationen over kolleger, der bliver hjemme og tager sig af podernes snotnæser og dårlige mave, skyldes, at de andre på arbejdspladsen tit føler, at de må løbe hurtigere eller får ekstraopgaver, hver gang nogen er væk. Det siger HK's næstformand Mette Kindberg, der mener at arbejdet bør organiseres, så der er plads til den slags.

Til gengæld mener hun ikke, at det er en god løsning at tage syge børn med på job - hverken for børnenes eller kollegernes skyld.

Læs hele artiklen i Søndagsavisen.