Debattør: "Alt for mange får børn, fordi de keder sig"
"Jeg tror, at alt for mange får børn, fordi de keder sig, mangler lidt mening i livet, føler sig presset af samfundets normer eller har brug for ekstra pynt i deres liv," skriver ph.d. og filosof, Finn Janning i et debatindlæg. Foto: Privat
Alt for mange forældre får børn, fordi de keder sig, mener en filosof, der råder nye forældre til at genoverveje beslutningen om børn.

Hvorfor sætter man egentlig børn i verden?

Det giver ph.d. og filosof, Finn Janning, sit bud på i et debatindlæg i Politiken.

- Jeg tror, at alt for mange får børn, fordi de keder sig, mangler lidt mening i livet, føler sig presset af samfundets normer eller har brug for ekstra pynt i deres liv. Af samme grund kommer børnene let til at virke forstyrrende, da de jo kræver arbejde, omsorg og kærlighed for at kunne fungere, skriver Finn Janning blandt andet.

Og derfor kan forældrenes stressede hverdag ofte skyldes, at de hellere vil værne om karriere og Facebook-profil end om deres børnene, lyder argumentet.

- Børn er ikke nødvendigvis superinteressante og intellektuelt stimulerende, men de sætter deres forældres eksistens på en prøve, som det er værd at være opmærksom på, skriver Finn Janning i Politiken.

Han mener til gengæld, at børnene kan være med til at gøre en klogere på andre sider af sig selv. Ligesom de kan være givende i andre aspekter af livet. Finn Janning bemærker blandt andet selv, at et smil fra hans egne børn kan være meget bedre end karrieremæssig anerkendelse.

Alligevel bør man måske give det en ekstra overvejelse, hvis man går med tanker om at sætte børn i verden.

- Nye forældre kan passende spørge sig selv, hvorfor de vil have børn. Hvis svaret ikke er, at det føles tvingende nødvendigt, så undgå det. Find på noget andet, lyder rådet fra Finn Janning.

via Listen To News