Dennis K. til fagboss-kollega: "Fyringskrav er fuldstændig absurd"
"At stille krav om fyring er fuldstændig absurd," siger FOA-formand Dennis Kristensen. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix
FOA-formanden forstår ikke, hvorfor kollegaen fra HK Privat opfordrer til fyring af Dansk Flygtningehjælps generalsekretær.

Sektorformanden for HK Privat, Simon Tøgern, er på gale veje, når han opfordrer til boykot af Dansk Flygtningehjælp og fyring af generalsekretær, Andreas Kamm.

Sådan lyder det nu fra FOA-formand Dennis Kristensen, der på de sociale medier tager afstand fra kollegaens udmelding.

Dennis Kristensens udmelding kommer efter, at Simon Tøgern fredag på Facebook rasede over Andreas Kamms anbefaling af indslusningsløn til flygtninge. Noget der ifølge sektorformanden vil presse lønningerne på arbejdsmarkedet. Det fik ham til at kræve, at Dansk Flygtningehjælp fyrer Andreas Kamm, hvis han ikke stopper sin kampagne for indslusningsløn.

Men det er helt hen i vejret, lyder det fra Dennis Kristensen.

- At stille krav om fyring er fuldstændig absurd. At have som udgangspunkt, at når man er uenige, så skal dem, man er uenige med, skaffes af vejen ved hjælp af en fyring, det er for mig en fremmed tænkning, siger han til Avisen.dk og henviser til, at der med den praksis ikke ville være mange ledere tilbage i hverken arbejdsgiverorganisationerne eller i den danske fagbevægelse.

Forslaget er tudetosset - men en del af en demokratisk dialog

Samme melding Lufter Dennis Kristensen på både Twitter og Facebook (se opslag nedenfor).

Dér er jeg godt nok uenig med Simon. FOA er lige så stor modstander af indslusningsløn som HK, men vi kunne aldrig...

Opslået af Dennis Kristensen på 12. december 2015

FOA-formanden er grundlæggende enig med Simon Tøgern i, at flygtninge ikke skal kunne ansættes til lavere lønninger.

- Jeg synes, at Dansk Flygtningehjælps forslag om indslusningsløn er tudetosset, siger han og fortsætter:

- Det er en del af en demokratisk dialog at kunne sige det, men at drage den konsekvens, at så vil vi have fyret dem, der går ind for det. Det hører i mine øjne hjemme i en anden type samfund end det, jeg synes, at fagbevægelsen skal slås for. Nemlig et samfund med demokrati og en åben og bred demokratisk debat mellem forskellige holdninger, der mødes og lægger arm med hinanden.

Flere af de store faglige organisationer er medlem af Dansk Flygtningehjælp og i sit Facebook-opslag opfordrer Simon Tøgern til boykot af organisationen. Men heller ikke det, kan Dennis Kristensen forstå.

- Det er en spøjs konstruktion. Vi køber jo ikke en vare af Dansk Flygtningehjælp, som vi køber en vare i en butikskæde. Hvis den eksempelvis overtræder grundlæggende menneske- eller lønmodtagerrettigheder i sin måde at drive forretning på, så giver det mening med boykot, forklarer han.

Anderledes forholder det sig med Dansk Flygtningehjælp.

- Dansk Flygtningehjælp prøver at løse en opgave, som vi støtter dem i, og det kan man selvfølgelig lade være med, og det er nok det, han opfordrer til. Jeg synes, at flygtningeproblemet er så stort, og jeg har så stor respekt for Dansk Flygtningehjælps indsats, at jeg godt kan overleve at være uenig med dem i forhold til indslusningsløn, siger Dennis Kristensen.