Guide: Sådan finder du det rette hundefoder til din hund
Det kan være svært at finde det rette foder til sin hund. Men fat mod, for her får du en nem guide til, hvordan du finder det rette foder til netop din hund.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber foder til min hund?

Når du skal købe nyt foder til din hund, så er det vigtigt at vide hvad man skal kigge efter. Ting som din hunds vægt, alder, allergi og aktivitetsniveau er alle vigtige faktorer der skal tages højde for, når din hund skifter foder. Hvis ikke man fodrer korrekt ud fra disse faktorer, så kan din hund bl.a. blive overvægtig, få skæl eller fælde, hvilket de fleste nok ser sig fri for.
Er din hund steriliseret eller kastreret bør du også være opmærksom på dens nedsatte stofskifte, hvilket kræver mindre doseringer eller et alternativt light produkt.

Tag udgangspunkt i pelsen

Et godt sted at starte er, at kigge på din hunds pels. Er den fedtet? Fælder din hund meget? Forekommer der skæl? Hvis dette er tilfældet, så får din hund ikke nok Omega-3 og protein. Du bør derfor være opmærksom på, at dit næste køb af hundefoder er rigt på både protein, Omega-3 og fedtsyrer, så din hund kan reparere og styrke sin pels fremadrettet.
Det er bl.a. i fødevarer som kylling, æg, fisk og lam at du finder protein og aminosyrer, som din hund skal bruge for at styrke sin pels’ struktur idet mellem 30 og 35 procent af hundens daglige proteinindtag bidrager til en sund hud og pels. Alternativt kan du vælge at supplere din hunds kost med omega-3 tabletter eller fiskeolie, som blandes sammen med hundens tørfoder ved fodring.

Vær opmærksom på din hunds mundhygiejne

Nogle vælger at børste hundens tænder og andre lader være. Er du en af dem, der kun benytter dig af diverse tandrensende tyggeben, så er det en god idé at holde øje med din hunds tænder, når du skifter foder. Det er en god idé at vælge et produkt, der forebygger tandsten, så du er på den sikre side i forhold til din hunds mundhygiejne.
Det er foder, som indeholder polyfosfater, der netop hjælper med at få bugt med de irriterende og ubehagelige tandsten. Så det er også en ting, der kan være god at kigge efter næste gang du køber foder.

Kig på din hunds størrelse

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at din hunds foder er tilpasset dens vægt og alder. Er din hund stadig unghund eller endda hvalp, så er det vigtigt at finde et produkt, der indeholder den rigtige mængde protein, så din hund kan vokse ordentligt og få stærke knogler.
Er din hund derimod fuldvoksen, så skal du passe på, at du ikke bevidst overfodrer den ved at give hunden foder med for mange kalorier. Især hvis din hund er kastreret eller steriliseret.
Et godt tip er, at man skal kunne mærke hundens ribben, når man lægger hænderne på siden af den - dog skal ribbenene ikke være tydelige, da dette ville betyde underernæring.

Ovenstående indhold er sponsoreret