EL om regeringens mentor-besparelser: "Vanvittigt og tåbeligt"
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og regeringen lægger op til at spare på kommunernes mentorordninger for svage ledige. Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Det er vanvittigt, når regeringen vil spare på kommunernes mentorordninger til arbejdsløse, mener Enhedslisten.

Der skal spares på mentorer til svage ledige.

Det mener regeringen, der - som Avisen.dk beskriver i dag - lægger op til at spare i alt 500 millioner kroner på at effektivisere indsatsen på kontanthjælps-området. Og en del af de penge skal altså hentes på mentorordningen, der har været en del af den danske beskæftigelsesindsats siden 2003.

Men det er en rigtig dårlig idé, mener man hos Enhedslisten.

- Det er helt vanvittigt og tåbeligt, at regeringen vælger at skære ned på de mentorordninger, som skal hjælpe mennesker tilbage på arbejdsmarkedet. På den ene side siger Venstre, at de vil have flere i arbejde. Samtidig vil de skære ned på den hjælp, der skal få udsatte tilbage på arbejdsmarkedet. Det hænger ganske enkelt ikke sammen, siger kommunalordfører Rune Lund i en pressemeddelelse.

Han understreger, at mentorordningen er en hjælp for de mennesker i samfundet, som har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

- Det er sørgeligt, at regeringen nu igen vil gøre livet endnu sværere for mennesker, der er ramt af arbejdsløshed. I stedet for at forsøge at skabe job til de arbejdsløse pisker man dem med lavere ydelser. Og nu nægter man så at give dem en hjælpende hånd tilbage på arbejdsmarkedet. Det er en fuldstændig uanstændig behandling, og det er med til at skabe utryghed blandt alle lønmodtagere. For vi kan alle sammen risikere at blive ramt af arbejdsløshed, siger Rund Lund.