Arrig Dennis K. til Ellemann: Det var dog tåbeligt!
- Når antallet, der lever under fattigdomsgrænsen, er blevet fordoblet på 10 år, så givet det et signal om behovet for ændringer, mener Dennis Kristensen. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix
- Den officielle fattigdomsgrænse har åbnet for mulighed for direkte at følge udviklingen for de aller svageste i det danske samfund, lyder det fra Dennis Kristensen, formand for FOA.

Kritikken vælter nedover indenrigs- og socialminister Karen Ellemanns beslutning om at afskaffe den officielle fattigdomsgrænse.

Senest langer formanden for FOA, Dennis Kristensen, nu ud efter ministeren på de sociale medier.

"Det var dog tåbeligt. Regeringen lægger den officielle fattigdomsgrænse i skuffen. Den officielle fattigdomsgrænse har åbnet for mulighed for direkte at følge udviklingen for de aller svageste i det danske samfund. Når antallet, der lever under fattigdomsgrænsen, er blevet fordoblet på 10 år, så givet det et signal om behovet for ændringer. Fattigdomsgrænsen ligger på lidt over 100.000 kroner om året i tre år," skriver Dennis Kristensen på Facebook.

Han følger op på Twitter:

"Det var dog tåbeligt. Fattigdomsgrænsen giver mulighed for at følge udviklingen for de svageste"

I 2013 fastsatte daværende socialminister Karen Hækkerup (S) skillelinjen mellem at være fattig og mindrebemidlet til en indkomst på 103.500 kroner om året og en formue på ikke over 100.000 kroner.

"En trist dag"

Men Venstre-ministeren mener nu, at det er for ensidigt kun at fokusere på kroner og øre, når fattigdom skal måles.

- Vi kan ikke bruge en fattigdomsgrænse til noget som helst i socialpolitik, så derfor vil jeg ikke bruge flere ressourcer på den. Eller bruge den i det hele taget, siger hun mandag til Jyllands-Posten.

Det har fået flere organisationer til at udtrykke deres kritik:

- Det er en trist dag for de fattige. Grænsen er vigtig, fordi den hjælper til at holde politikerne fast på, om udviklingen går den rigtige vej, siger Lars Lydholm, informationschef i Frelsens Hær til Ritzau.

På børnenes vegne kalder konstitueret generalsekretær Jonas K. Lindholm i Red Barnet beslutningen et kæmpe tilbageskridt.

- Det faktum, at vi har haft en grænse, har gjort det nemmere at diskutere børnefattigdom. Regeringen har været forpligtet til hvert år at offentliggøre tallene, og dermed har vi vidst, hvem de fattige er, og hvor de bor

"Det er synd"

Enhedslisten mener, at Venstre forsøger at skjule fattigdom med det nye forslag, mens Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, mener, at det er synd, at regeringen fjerner grænsen.

- Der er tale om en restriktiv grænse, som i forvejen er en af de smalleste grænser, man kunne bruge. Det er bekymrende, for hvad er det et udtryk for, hvordan har de så tænkt sig at arbejde med det, siger Majbrit Berlau.