Joey Moe: Nu er jeg der hvor jeg vil være
Joey Moe er i fuld gang med en ny plade, der afspejler den musik, han selv gerne vil lave. Foto: KÜRSTEIN BENJAMIN/Polfoto
Der er sket en ændring i den musik, som sangeren Joey Moe laver. Nu er festsangene skiftet ud til fordel for sange om kærlighed.

Den danske sanger Joey Moe blev for alvor kendt for sange, der kunne sparke gang i festen i de sene nattetimer.

Numre som "Yo-yo" og "Jorden er giften" bragede igennem højtalerne på klubberne landet over. Men det hele handler ikke kun om fest og ballade. De fleste nyere sange handler i stedet om kærlighed - både når alt er godt, og når det er skidt. Den 30-årige sanger føler, at han endelig har fundet ud af, hvad han vil med sin musik.

- Det er min seneste plade, jeg er mest glad for. Nu er jeg landet der, hvor jeg gerne vil være. Det tog nogle år at finde ud af, præcis hvor jeg ville hen. Jeg syntes også, at det var fedt at lave de ting, jeg gjorde tidligere, men nu er musikken meget mere nær for mig. Det er her, jeg gerne vil være, siger Joey Moe, der har det borgerlige navn Dominik Damgaard.

Det er ikke kun i musikkens verden, at det kan være vanskeligt at finde ud af, hvor man gerne vil hen. Joey Moe mener nemlig, at man aldrig stopper med at finde sig selv.

- Man lærer noget nyt hver dag. Jeg er meget mere moden, end da jeg var 20 år. Det er jo klart, for der sker meget i de år, og jeg tror ikke, at jeg bliver tilsvarende moden, når jeg bliver 40 år. Men man finder ud af, hvad der er vigtigt med årene, siger han.

Privat er Joey Moe gift med sangerinden Jeanette Zeniia Barner, og i juli i år blev den lille familie udvidet fra to til tre, da parret blev forældre til en lille dreng. Det var en kæmpe oplevelse for kunstneren, der ikke afviser, at det kan få en effekt på den musik og de tekster, han laver.

- Livet er lige pludselig blevet meget større. Det vender jo hele livet på hovedet. Det var lige til at få tårer i øjnene af. Da vi kom hjem den første nat, lå han i midten af dobbeltsengen, og vi lå begge to og holdte ham i hånden. Det er det smukkeste, man overhovedet kan opleve, siger han.

Det er ikke altid lige nemt at vænne sig til rollen som far, men Joey Moe er overbevist om, at familieudvidelsen skete på det helt rigtige tidspunkt.

- Jeg tror aldrig, at man bliver helt klar til det, men jeg var klar til at tage udfordringen op. Det er klart hårdere, end jeg havde regnet med. Jeg har en kæmpe stor respekt for fædrene og mødrene derude. Det er kommet bag på mig, hvor hårdt arbejde det især er for kvinderne, siger han.

I øjeblikket arbejder den 30-årige sanger på et nyt album, og fansne kan se frem til tunge og hårde beats, som blødes op af de tekster, som sangeren selv skriver.

- Jeg føler lidt, at det er en æra, der er overstået med nattepladerne. Det nye musik er meget mere en til en i forhold til før, siger Joey Moe.

Joey Moe spillede fredag på Smukfest i Skanderborg.

/ritzau/FOKUS