Forskere frygter robot-invasion: Det er blodig alvor
Her er det en robotstøvsuger, der for noget tid siden angreb sin ejer. Det er dog en mindre direkte trussel, forskerne først og fremmest frygter. (Foto: )
Frygten for, at robotter vil knuse menneskeheden, er udbredt blandt forskere.

Frygten for, at kunstigt intelligente robotter overtager vores job og i sidste ende knuser menneskeheden, er så udbredt, at tusindvis af forskere ifølge Jyllands-Posten har underskrevet en erklæring om at arbejde for, at kunstig intelligens skal gavne menneskeheden.

Blandt underskriverne er mange af verdens førende specialister fra firmaer som IBM, Google og Facebook og universiteter som MIT, Cambridge og Oxford.

- Det er blevet blodig alvor, siger Henrik Schärfe, verdenskendt danske robotforsker fra Aalborg Universitet, til Jyllands-Posten. Han er ifølge Time Magazine blandt verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker.

- Vi er nu der, hvor vi er tvunget til at tage stilling til de etiske, eksistentielle og politiske spørgsmål, som vi har diskuteret teoretisk i mange år. Det varer ikke længe, før der kører selvkørende biler rundt i Danmark, og algoritmerne har længe styret aktiemarkedet. Kunstig intelligens har så stor indflydelse, at vi ikke bare kan udvikle systemerne uden at forholde os til deres konsekvenser. Erklæringen afspejler en bekymring, som er meget stærk i forskningsmiljøet, siger Henrik Schärfe til Jyllands-Posten.

Læs mere på www.jyllands-posten.dk.

via Listen To News