Psykiater dømt for fejldiagnose: Dom kan genåbne 1.700 sager
En dom over Norddjurs Kommune og speciallæge i psykiatri Piet Casier for fejldiagnose af 3F'eren Helle Drejer Nielsen kan få vidtrækkende konsekvenser for de kommuner, der har brugt ham til at udfærdige psykiatriske speciallægeerklæringer. Foto: Colourbox
En dom af psykiateren Piet Cassier kan få vidtrækkende konsekvenser i kommunerne. 3F kræver nu samtlige 1.700 sager, hvor psykiateren har skrevet speciallægeerklæring, revurderet.

Den omstridte psykiater Piet Casier er netop dømt for fejldiagnose af kvinde. Nu kræver 3F alle speciallægeerklæringer fra Piet Casier revurderet.

En dom over Norddjurs Kommune og speciallæge i psykiatri Piet Casier for fejldiagnose af 3F'eren Helle Drejer Nielsen kan få vidtrækkende konsekvenser for de kommuner, der har brugt ham til at udfærdige psykiatriske speciallægeerklæringer. 1.700 erklæringer har Piet Casier lavet i alt.

Med baggrund i dommen kræver 3F nu samtlige sager revurderet. Først og fremmest i de sager i Norddjurs Kommune, hvor psykiateren har lavet speciallægeerklæringer, skriver Fagbladet 3F.

En aktindsigt viser, at Piet Casier har modtaget 263.760 skattekroner for at lave 24 speciallægeerklæringer for kommunen.

- Det er en klar dom, og vi forventer, at Norddjurs kommune og alle kommuner, som har brugt psykiatriske erklæringer fra Piet Casier, ser på disse sager igen og vurderer om der er sket den rigtige sagsbehandling. Vi siger ikke, at der er sket fejl i alle sagerne. Men dommen og det faktum at der ligger fem sager hos Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn viser, at der er behov for at se på dem igen, siger Ellen K. Lykkegård, der er socialpolitisk ansvarlig i 3F.

Fagbladet 3F har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Jan Petersen (S). Men kommunens kommunikationsmedarbejder Heidi Irene Johannesen, oplyser, at kommunen lige nu er i gang med grundigt at gennemgå dommen i samråd med advokaten.

- Derfor kan vi på nuværende tidspunkt ikke kommentere, siger hun.

Det kan derimod Enhedslistens medlem af byrådet, Ulf Harbo.

- Jeg bakker 100 procent op om genoptagelse af sagerne. Piet Casier har fået massiv kritik fem gange fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn og har nu fået en klar dom. Det dokumenterer, at han er en uvederhæftig psykiater, hvis diagnoser man på ingen måde kan fæste lid til, siger han.

Retten i Randers dømte 14. juli Norddjurs Kommune og Piet Casier til at betale erstatning på 240.000 kr. til Helle Drejer Nielsen, der blev beskyldt for at lyve sig syg.

Norddjurs kommune er dømt for at have tilkendt Helle Drejer Nielsen fleksjob for sent. Det skulle være sket i 2010 og ikke først i 2012, som kommunen gjorde på baggrund af Piet Casiers fejlagtige erklæring.