Tidligere senator stiller op mod Hillary Clinton
Den tidligere senator fra Virginia Jim Webb melder sig nu på banen som demokratisk kandidat til præsidentposten. Foto: Patrick Semansky/AP
Vietnam-veteran og ekssenator Jim Webb melder sig på banen som demokratisk kandidat til præsidentposten.

Hillary Clinton fik sig endnu en udfordrer torsdag aften, da den tidligere senator Jim Webb meldte sig i kapløbet om at blive Det Demokratiske Partis nominerede til præsidentvalget i USA 2016.

Webb meddelte via sin hjemmeside, at han stiller op. Beslutningen er taget "efter mange måneders tanker, overvejelser og diskussion", skriver han.

- Jeg forstår, hvad sandsynligheden er, særligt i det nuværende politiske klima, hvor en fair debat ofte drukner i store summer penge, skriver han.

Det uafhængige politiske website RealClearPolitics.com levner ikke Jim Webb mange chancer og giver ham indtil videre kun nogle få procents opbakning i forhold til mere kendte navne.

I forvejen er den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton udpeget som storfavorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget.

Som tidligere minister og tidligere førstedame er hun en del af USA's politiske elite og har en solid politisk erfaring og et efternavn, der ventes at være en god hjælp, når der skal indsamles store millionbeløb til at føre valgkamp.

Den 69-årige Webb kommer fra Virginia og sad i Senatet fra 2007 til 2012.

Han er blevet dekoreret for at have gjort tjeneste under Vietnam-krigen. I Senatet har han især markeret sig som en kritiker af amerikansk udenrigspolitik og militær strategi og for sin støtte til de soldater, USA har sendt til blandt andet Irak og Afghanistan.

Han har sagt, at forsvar, retsvæsen og en økonomi, der gavner middelklassen, vil være nogle af hovedtemaerne i hans valgkamp.

Webb er den fjerde kandidat, der udfordrer Hillary Clinton ved det demokratiske primærvalg. I forvejen har senator Bernie Sanders og de to tidligere guvernører Martin O'Malley og Lincoln Chafee meldt sig på banen.

/ritzau/Reuters