S-profil: Jeg skal lære engelsk - andre skal lære om nedslidte arbejdere
Mattias Tesfaye (S) kan godt forstå engelsk, men han har tænkt sig at takke ja til et tilbud fra Folketinget om ene-undervisning i sproget, så han ikke behøver at stave sig igennem komplicerede tekster med en ordbog i hånden. (Foto: Foto: Bax Lindhardt/Scanpix)
Nyvalgt medlem af Folketinget Mattias Tesfaye (S) skal på skolebænken og lære engelsk. Han håber, at MF'ere med lange uddannelser til gengæld vil lære noget om virkeligheden på det danske arbejdsmarked.

8.545 personlige stemmer fik murersvend Mattias Tesfaye til det nu overståede folketingsvalg.

Socialdemokraten, der er valgt i Københavns Omegns Storkreds, synes, at det er vigtigt, at alle medlemmer af Folketinget gør deres bedste for at sætte sig ind i relevante dele af det danske samfund.

Efter hans mening er det positivt, at Folketinget fremover får komplicerede tekster på dansk.

LÆS OGSÅ: Slut med volapyk: Folketinget får nu alle papirer på dansk

Faktisk håber han - på linje med Enhedslisten og DF - at alle tekster til Folketingets udvalg fremover vil være på dansk, hvis det ikke er for dyr en ordning.

- Det ville da være mega-fedt, men jeg ved ikke, hvad det vil koste i praksis, siger Mattias Tesfaye til Avisen.dk.

Murersvenden har fået tilbudt ene-undervisning på Christiansborg, og det har han tænkt sig at takke ja til.

- Jeg kan godt stave mig igennem en teknisk tekst med en ordbog i hånden, men det tager lang tid, forklarer han.

S-murer: Jeg ved ikke så meget om eksport og handelsbalance

Mattias Tesfaye har for en stund gemt sine sikkerhedssko væk i kælderen. Han glæder sig til at tage hul på arbejdet i Folketinget, men han understreger, at han langt fra er den eneste, der har noget at lære.

- Vi har allesammen noget at lære. Nogle skal lære at kunne føre samtaler på andre sprog. Nogle skal lære om økonomi. Andre om jura. En fjerde gruppe om at blive slidt ned på grund af hårdt fysisk arbejde, siger han.

Socialdemokraten får 46 kolleger i folketingsgruppen, og spørger du Mattias Tesfaye, så har de, der har en universitetsuddannelse, også noget at lære.

- Jeg ved, hvordan Arbejdstilsynets påbud fungere i praksis. Men jeg ved ikke så meget om, hvad det betyder, når for eksempel eksporten stiger, eller der er noget galt med handelsbalancen, forklarer han.

- Jeg tror, at de stærkeste beslutninger træffes, når vi erkender, hvor vi hver især er på udebane. Murersvenden har et ansvar for at lære engelsk. Mens DJØF'eren har et ansvar for at sætte sig ind i, hvordan det er at have et nedslidende job, uddyber han.

"Godt, at Folketinget er mere i balance"

Mattias Tesfaye er bare en af mange medlemmer af Folketinget, der har en fortid som håndværker. En stor del af Dansk Folkepartis 37 mandater har også en kortere uddannelse med i bagagen.

Han håber, at det vil blive en fordel for vælgerne og lovgivningen.

- Det er ikke fedt, at Dansk Folkeparti har fået flere mandater. Men når det er sagt, synes jeg, at det er positivt, hvis sammensætningen i Folketinget nu er mere afbalanceret. Spørgsmålet er så, om det vil få betydning for lovgivningen. Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste for, at det kommer til at ses, siger han.

via Listen To News