Aviser punker Fogh
AppleMark
Birthe Rønn Hornbech er den gode nyhed, men ellers er det småt med begejstring over den nye regering i lørdagens avisledere.

• Kedelig politik - kedelige ministre

Dagens avisledere savner den bebudede fornyelse i Anders Fogh Rasmussen nye regering. Flere betgener oprettelsen af de nye velfærds- og klimaministerier som ren symbolpolitik.

- En egentlig fornyelse skal man vist være stærk i troen for at kunne få øje på, skriver Politikens lederskribent på avisens forside, mens både Berlingske Tidende og Jyllands-Posten hæfter sig ved Foghs forandring fra ultraliberalist til midtersøgende politiker.

- Foghs forandring er et udtryk for, at den socialdemokratiske velfærdsmission nu synes ført til ende, skriver Berlingske Tidende, mens Jyllands-Postens lederskribent har benyttet lejligheden til at sætte en helt ny etikette på statsministeren:

Med det nye velfærdsministerium har Fogh sat punktum for sin forandring fra liberal minimalist til altfavnende velfærdist , skriver lederskribenten.

Nyhedsavisens chefredaktør, David Trads, skriver i sin leder, at Anders Fogh Rasmussen er ved at miste initiativet.

- Den kontraktpolitik, der kendetegnede hans politik indtil sidste uges valg - det, jeg siger før et valg, er også det, som jeg gør efter et valg -  er slut: Vi kan ikke længere stole på Foghs løfter - for skattestoppet er opsagt, asylpolitikken skal alligevel granskes, ulandshjælpen skal måske, måske ikke, sættes op, og så videre og videre, skriver Trads.

Mens aviserne ikke er imponerede over holdet i almindelighed, er der dog ros til Anders Forg Rasmussen for valget af Birthe Rønn Hornbech som ny integrationsminister.

- Hun vil ganske vist være bundet af et regeringsgrundlag, som lader meget tilbage at ønske i forhold til konkrete ændringer af lovgivningen. Men spørgsmålet er, om ikke netop hun kan være det menneske, der bruger sin magt til at fortolke og forvalte loven anderledes end sine forgængere? Til hendes fordel taler i hvert fald, at hun flere gange tidligere har demonstreret sin principfasthed over for Dansk Folkeparti på en måde, som ingen andre borgerlige politikere har evnet, skriver Politikens lederskribent.