Mai vil fotografere ledige gratis: Træt af svinsk debat
Mai er træt af den negative debat om arbejdsløse - så hun har valgt at hjælpe på sin egen måde. (Foto: Kim Dahl)
Hvorfor ikke hjælpe hinanden i stedet for at svine hinanden til? spørger fotografen Mai Frederiksen. Derfor tilbyder hun ledige en gratis fotografering, så de har et godt foto til jobansøgningerne.

Der bliver godt nok sagt og skrevet meget grimt om arbejdsløse. Kan man ikke gøre noget for at hjælpe dem i stedet for?

Sådan tænkte 32-årige Mai Vanilli Frederiksen, der arbejder som fotograf, da hun endnu engang stødte på en debat i medierne om ledige.

Så hun fik en idé: Hun vil tilbyde ledige en gratis fotografering, så de har et ordentligt foto til CV og jobansøgninger.

- Der er generelt en dårlig tone. Hvorfor ikke hjælpe folk, i stedet for at svine dem til? Så jeg tænkte: Hvordan kan jeg hjælpe? Jeg kan ikke tilbyde folk et job eller penge, men hvis jeg kan hjælpe dem ved at tage et godt billede, er det jo fedt, siger Mai Frederiksen til Avisen.dk.

Et CV med dårligt selfie

Hun er selvlært fotograf og åbnede eget studie i 2013, hvor hun mest tager portrætter og familiebilleder.

- Jeg kan sagten sætte mig ind i, at det må være hårdt at være ledig. Jeg ved også, at et foto betyder meget på et CV, og mange har måske kun et dårligt "selfie",  siger hun.

Indtil videre har hun afsat to dage til at fotografere ledige, nemlig søndag den 22. og lørdag den 28. marts. Planen er at tage billederne udendørs, og tilpasse baggrunden til den type stilling, folk vil søge.

- Det er nemmere at få folk til at slappe af foran kameraet udenfor, og så kan man også tilpasse baggrunden til den stilling, folk vil søge. Hvis man for eksempel søger et job som pædagog, vil det være godt med noget grønt natur i baggrunden, forklarer Mai Frederiksen.

Måske er det pinligt

Hun har kontaktet Min A-kasse for at komme i kontakt med ledige, der gerne vil fotograferes. Min A-kasse har netop kørt mange initiativer for at ændre tonen om arbejdsløse til at være mere positiv og respektfuld.

- Jeg ved ikke, hvor mange henvendelser, jeg får. Måske holder folk sig tilbage, fordi de synes, det er pinligt at blive sat i bås som arbejdsløs. Men det kan også være, at jeg får rigtig mange henvendelser, så jeg ikke kan nå at fotografere dem på to dage. Så må jeg tage den derfra, siger Mai Frederiksen.

Fotograferingerne foregår i København, da det er der, hun har studie.

Man kan tilmelde sig via Min A-kasse på mailen sba@minakasse.dk.

via Listen To News