KAOS MED KÆRESTEPENGE "Vi er ligeglade med de skide kontanthjælpsmodtagere"
Hvis det havde været en anden gruppe borgere, det var gået ud over, havde sagen sikkert fået opmærksomhed fra både medier, politikere og borgere. Men når det er kontanthjælpsmodtagerne, er vi mere ligeglade. (Foto: Colourbox / modelfoto)
Regel-kokset og de mange fejl i sagerne om gensidig forsørgerpligt for par på kontanthjælp havde vakt ramaskrig, hvis det havde handlet om håndværkerfradrag. Men når det kun går ud over nogle "skide kontanthjælpsmodtagere", er folk ligeglade, skriver Avisen.dk's blogger.

Hvorfor er der så få medier og politikere, der interesserer sig for det groteske forløb omkring gensidig forsørgerpligt?

Sådan spørger Avisen.dk's redaktionschef Nana Askov i dagens blogindlæg.

Avisen.dk har i flere artikler afdækket, hvordan par ramt af gensidig forsørgerpligt er fanget i kaos af regler, fordi kommunernes sagsbehandling flere steder er fyldt med fejl - som kommunerne bagefter har håndteret vidt forskelligt. Københavns Kommune har endda lukket helt ned og nægtet at give offentligheden indblik i sagerne.

For de mennesker, der er ramt af gensidig forsørgerpligt, betyder det stor økonomisk usikkerhed.

Men hvorfor kommer der ikke flere protester? Skyldes det, at det "bare" går ud over kontanthjælpsmodtagere? spørger Nana Askov i blogindlægget:

"Det her strider mod al form for retssikkerhed, at man behandler en række borgere sådan.

Og mens vi er ved det, så skærer det i mig, at ingen for alvor interesserer sig for sagen. Hverken medier eller politikere – lige ud over Enhedslisten, selvfølgelig. Men de var jo også imod hele reformen fra start af.

Men som partiets socialordfører, Finn Sørensen sagde forleden dag:

Når man ser ud over landskabet og mængden af fejl, tegner der sig et billede af, at nogen har tænkt, at det bare er de skide kontanthjælpsmodtagere, så der kan vi gøre, som vi vil."

Læs hele indlægget her.

via Listen To News