Lars Mikkelsen: En frembrusende verdensgøgler
Lars Mikkelsen er aktuel i en ny krimiserie og det kommer ikke af sig selv, men af hårdt arbejde og at turde tage chancer Scanpix
Det er ren held, at vi kan nyde ham på TV og teatret, for han kunne være endt som biolog. I stedet blev han gøgler, så skuespiller og er lige nu på vej mod verdensstjernerne. Men hvad mener han selv om det?

I aften, søndag, kan du følge Lars Mikkelsen i den ny krimiserie på TV ”Mord uden grænser.” Her spiller han Harald Bjørn, og det er ikke det eneste sted, han er aktuel.

Han spiller også med i den nye sæson af den amerikanske seriesucces ”House of Cards,” hvor han folder sig ud som russisk præsident.

LÆS OGSÅ: Vil du undgå gule tænder? Sådan gør du

Fra europæisk krimi til Amerika. Det er et stort spring, men Lars er ikke bange for at kaste sig ud i nye ting, fortæller han til Søndagsavisen:

- …Når tingene bliver meget trygge, så har jeg behov for at gøre noget helt andet. Man skal ikke kreere sovepuder. Det er ikke derfor, jeg er skuespiller, det er, fordi jeg altid har villet afsøge nye grænser.

Udlandet kalder

Og det må man sige, at Lars Mikkelsen med den berømte bror Mads Mikkelsen, gør. Men selvom de er brødre og begge skuespillere, så er det faktisk ikke fra broderen, Lars fik ideen til at blive skuespiller.

Den fik han, da han i firserne læste til biolog og hans kone, dengang kæreste, Anette Støvelbæk kom hjem og havde været på gøglerkursus. Det ville Lars også prøve, og så blev han gøgler og rejste siden rundt med et Cirkus.

LÆS OGSÅ: Myte klarlagt: Giver vådt hår forkølelse?

Heldigvis for os fik Lars Mikkelsen også lyst til at gå den mere traditionelle skuespillervej, så han uddannede sig og fik hurtigt arbejde. Siden er det gået slag i slag med roller på TV og teatret, og straks han tog en pause fra teaterscenen, så var der bud efter ham fra udlandet.

- Det var angstprovokerende ad helvede til, fordi jeg havde mistet alt det trygge, men udlandet var pludselig en mulighed, og den nappede jeg, siger han til Søndagsavisen.

To brødre med samme sult

Hvorfor både han og broderen har fået succes, det kan han ikke svare på. Men han tror, det har noget at gøre med, at de begge er ivrige efter at lære og har samme sult, der driver dem frem.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke citron om morgenen

Men hvad så med rollen som Harald Bjørn. Har den karakter også et drive?

Hvis Lars Mikkelsen selv skal forklare sin nye rolle, så spiller han en mand, der er rolig, eftertænksom og så har han hemmeligheder, fortæller Lars Mikkelsen til Politiken.

LÆS OGSÅ: Find den bedste frisure til din hovedform

Når han bliver presset lidt mere, så fortæller han, at Harald Bjørn også har en svaghed for kvinder. Lars Mikkelsen fortæller til Politiken, at man ikke kan vide, hvor det tager ham hen i serien:

- Man ved ikke rigtigt, hvor man har ham. Det kan jeg godt lide. At man ikke får alting up front, at man sidder og gætter en smule. Der er noget, han ikke adresserer, men vil han komme til at gøre det? Det er godt, at vi ikke ved, at i afsnit fire, vil han gøre sådan og sådan.

Krimi, kærlighed og første klasses skuespil. Det kan godt lyde som om, vi danskere har noget at glæde os til de næste søndage på DR1.