TERROR I KØBENHAVN Omars skoleleder: Vi prøvede at tale moren til fornuft
Omar Abdel Hamid El-Hussein gik på Rådmandsgade Skole i 2003-2004. Skolelederen husker, at hun forsøgte, at få hans mor til at droppe at sende drengen på genopdragelse i Jordan. Men uden held. Politiet har endelig bekræftet, at han er gerningsmanden bag weekendens terrorangreb i København. Politiet
Tidligere skoleleder for Omar Abdel Hamid El-Hussein forsøgte at få hans mor til at droppe en beslutning om at sende drengen på genopdragelse i Jordan. - Vi kunne måske have ændret historiens gang, siger hun.

DR har talt med tidligere skoleleder på Rådmandsgade Skole på Nørrebro, Lise Egholm. Hun var leder på skolen, da gerningsmanden til weekendens terrorangreb i København, Omar Abdel Hamid El-Hussein gik i femte klasse tilbage i 2003-2004.

Lise Egholm fremhæver en samtale, hun havde med moren, som ønskede at sende drengen - der “ikke var nem” på genopdragelse i Jordan:

- Der havde været nogle dumme episoder med hans adfærd, så vi havde en samtale med moderen. Så siger hun, at han skal til Jordan, og det havde jeg det dårligt med. Jeg tænkte, at vi måske kunne gøre noget mere, men hun stod fast, at han skulle hjem til familien, og det var hendes beslutning. Han skulle genopdrages i Jordan, siger Lise Egholm til DR.

Man bliver så ulykkelig

Hun mener, det havde været bedre for drengen, at blive i sit kendte miljø. Men Omar blev sendt til Jordan og gik i skole der i tre år, for derefter at komme tilbage til Danmark.

Lise Egholm er ked af, at det ikke lykkedes at få Omar, som var kvik i skolen, på ret køl.

- Man bliver så ulykkelig. Især på ofrenes vegne - men også på sådan en dreng. Kunne man have gjort noget mere. Jeg tror, vi gjorde det, vi kunne, men man står tilbage og tænker, at vi kunne måske have været med til at ændre historiens gang, siger Lise Egholm til DR.

Omar Abdel Hamid El-Hussein sad i fængsel indtil bare to uger før angrebene i weekenden. Kriminalforsorgen havde ham på en liste med 39 navne på radikaliserede i de danske fængsler.

Læs hele historien hos DR