Politi-formand: Vi piller altså ikke næse og læser aviser
Claus Oxfeldt er godt træt af alle de typer af registrering og dokumentation, politiet skal udføre. Vi kan altså godt tænke selv, og vi sidder ikke og piller næse, siger han. Det seneste nye er, at betjente skal tælle de minutter, de bruger på andet end politiarbejde i løbet af en arbejdsdag. (Foto: Scanpix, arkiv: Sophia Juliane Lydolph)
Formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt kalder det “tudetosset”, at politiet nu bliver mødt med endnu et krav om dokumentation. Nu skal betjente opgøre det antal minutter, de ikke har arbejdet.

Politiet er vant til at skulle dokumentere deres arbejdsdag og bruge tid på at registrere, hvad de har lavet og hvornår. Nu skal de så også opgøre det antal minutter i løbet af en arbejdsdag, hvor de ikke har arbejdet.

Alt med en varighed over 15 minutter, for eksempel hvis man deltager i kagespisning til en kollegas afskedsreception, skal opgøres som 'resttid'.

Kravet er rigidt, frustrerende og vidner om manglende tillid, mener Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet.

- Vi har jo altid registreret alt, men det er åbenbart ikke nok. Man vil vide præcis, hvad vi laver i otte timer om dagen. Det er så umoderne og så meget spild af tid, og den tid går fra borgerne. Det er dybt irriterende, siger han.

Claus Oxfeldt mener, at man tager al initiativ fra betjentene i en form for umyndiggørelse.

- Vi kan faktisk godt tænke selv, men med det her forsøger man at tage al selvstændig tænkning fra os. Man skulle hellere slippe folk fri, give dem noget ansvar og mulighed for at agere, siger han.

Ifølge ledelsen i Rigspolitiet handler det om at have styr på, hvordan tiden bruges, så man kan prioritere ressourcerne rigtigt.

LÆS OGSÅ: Nyt krav til betjenten: Tæl dine minutter til kagespisning

Til det siger Claus Oxfeldt:

- Jo, men det er jo nærmest umuligt. I disse måneder ligger vi underdrejet på grund af det, der skete i Paris og Belgien (massakren på Charlie Hebdo, red.) Og hvem kunne have forudset, at politiet i 2014 skulle bruge ufatteligt mange ressourcer på en busrute, der blev omlagt i Aarhus og de protester det gav. Det er jo fuldstændig uforudsigeligt, hvad der sker. Derfor er det tudetosset, at vi skal bruge så mange ressourcer på registrering.

Betjentenes formand hæfter sig ved, at politikerne har lovet mindre kontrol og mere tillid og frihed til ansatte i det offentlige. Det synes han ikke helt, han kan få øje på.

- Det går sgu den anden vej, synes vi. Folk brænder for at opklare kriminalitet, og så er det altså frustrerende ikke at have ordentlig tid til borgerne på grund af det her måltalsvanvid. Som om vi ikke laver noget. Vi sidder altså ikke og piller næse og læser aviser.

via Listen To News