DEBAT Læge: Arbejdsløse truer og lyver sig syge
Psykiateren langer blandt andet ud efter kvinder med indvandrerbaggrund, der ikke vil integreres, og dovne danske arbejdsløse, der arbejder sort eller har en aktiv fritid, men påstår, at de er syge. (Foto: Rune Feldt / Scanpix Arkiv)
Alt for mange ledige får lov at hæve kontanthjælp i fred eller få en førtidspension, fordi de "faker" en sygdom og får en lægeerklæring, mener psykiater.

Alt for mange arbejdsløse får lov til bare at hæve kontanthjælp, uden der bliver stillet krav til dem. Det skriver læge og psykiater Henrik Day Poulsen i et debatindlæg på Berlingske.

Anledningen er tv-programmet om den kriminelle kontanthjælpsmodtager Gimi Levakovic og hans familie. Men mange andre kontanthjælpsmodtagere får lov til at gå i fred, fordi de klager, går til medierne eller får lægeerklæringer for ikke-eksisterende sygdomme, mener lægen.

- Jeg har flere gange fulgt efter "dårligt gående" patienter og set, at de på gaden uden for min konsultation pludselig gik helt normalt. For 14 dage siden så jeg en af mine »angste« patienter i den lokale Thai take away, hvor hun ivrigt diskuterede med ekspedienten og på ingen måde var angst, fortæller Henrik Day Poulsen i Berlingske.

Det går ud over dem, der reelt har brug for hjælp, nemlig dem med alvorlige sygdomme, understreger han.

Læs hele indlægget i Berlingske.

via Listen To News